Đukanović: Lukovac doprinio obnavljanju državnosti Crne Gore
Milo Đukanović

Bivši Predsjednik Crne Gore uputio telegram saučešća

Đukanović: Lukovac doprinio obnavljanju državnosti Crne Gore

Kancelarija bivšeg predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića uputila je saučešće povodm smrti Branka Lukovca, istaknutog diplomate i bivšeg ministra vanjskih poslova, telegram saučešća njegovoj porodici.

Telegram saučešća prenosimo integralno: 

“Poštovana porodice Lukovac,

Sa iskrenim žaljenjem primio sam vijest o smrti vašeg cijenjenog supruga, roditelja, djeda i brata Branka Lukovca, istaknutog crnogorskog i jugoslovenskog diplomate, rodonačelnika savremene crnogorske diplomatije, bivšeg ministra inostranih poslova Crne Gore i ministra za ekonomske odnose sa inostranstvom Državne zajednice Srbija i Crna Gora.

On je svojim časnim držanjem u vrijeme raspada Jugoslavije, kao i na mjestu koordinatora pokreta za nezavisnu Crnu Goru uoči referenduma, i svojim ukupnim djelovanjem značajno doprinosio demokratskom zaokretu i obnovi naše današnje države, kao i njenom evropskom i evroatlantskom putu, i ukupnom društvenom napretku. Bio je neiscrpne radne energije, prepoznatljiv po spremnosti da uvaži drugačija mišljenja, po staloženosti i dobroti kojom je plijenio ljude.

Zajedno s vama Branka Lukovca žale generacije diplomata, njegove kolege, saradnici i savremenici širom Crne Gore i bivše Jugoslavije. Ja ću ga pamtiti kao čovjeka sa stavom i pouzdanog saradnika s kojim sam u dužem periodu zajedničkog rada izgradio odnos prijateljstva i međusobnog uvažavanja.

Molim vas da primite izraze mog najdubljeg saučešća.”

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.