Pritvor za Juriševića optuženog za ubistvo Stanišića

Pritvor za Juriševića optuženog za ubistvo Stanišića

Osnovni sud u Gnjilanu odredio je pritvor od 40 dana državljaninu Crne Gore Srđanu Juriševiću, osumnjičenom da je kao pripadnik kriminalne organizacije, počinio teško ubistvo u Kotoru.

Optuženi se sumnjiči da je u drugoj polovini jula 2020. godine u Kotoru, kao član kriminalne organizacije i koristeći šifrovani telefon i aplikaciju Skaj, u saradnji sa još dvojicom optuženih, planirao da liši života – sada žrtvu N.S, navodi se u saopštenju suda u Gnjilanu.

"Okrivljeni je 01.08.2020. godine zajedno sa optuženima zaustavio žrtvu, koja je upravljala motociklom, i udario ga metalnom šipkom po glavi, oborio na zemlju, a zatim ga vezao i više puta udario po glavi i djelovima tela, a zatim po zločinačkom planu, žrtvu su ubacili u vozilo, da bi ga usput više puta mučili kako bi došli do saznanja o protivničkom klanu i podataka iz telefona", objašnjavaju u sudu.

U avgustu 2020 godine, navode dalje iz suda, Nikolu Stanišića su lišili života, a zatim se vratili u Kotor i odvezli motocikl sa mesta događaja na nepoznato mjesto u cilju sakrivanja tragova i počinjenog krivičnog djela.

Prema ocjeni Suda i iz spisa predmeta, vidi se da se okrivljeni Jurišević traži na osnovu Interpolove potjernice od 31.05.2021.

Jurišević je u Gnjilanu uhapšen u srijedu sa lažnim dokumentima.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.