Lukašenko: Počelo prebacivanje nuklearnog oružja iz Rusije
Foto: yahoo.com

Lukašenko: Počelo prebacivanje nuklearnog oružja iz Rusije

Predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko saopštio je da je počelo prebacivanje nestrateškog nuklearnog oružja iz Rusije na teritoriju Bjelorusije.

Predsjednik Rusije Vladimir Putin me je obavijestio da je potpisao ukaz o našim akcijama o raspoređivanju nuklearnog oružja u Belorusiji. Dakle, radi se o konkretnom dokumentu. Donijeta je odluka koja je nastavak onoga što je usmeno rečeno. Trebalo je u Belorusiji pripremiti i mjesta skladištenja. Sve smo to uradili, zato je već počelo prebacivanje nuklearne municije - rekao je Lukašenko u Moskvi, prenijela je bjeloruska agencija Belta.

Na pitanje novinara da li se nestrateško nuklearno oružje već nalazi u Belorusiji, Lukašenko je odgovorio da će to razjasniti nakon povratka u zemlju.

Početkom godine Moskva i Minsk su se dogovorili da u Belorusiji rasporede taktičko nuklearno oružje.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.