Belan: Crna Gora klizi ka autoritarnom režimu, stanje demokratije nikad gore u posljednjih 10 godina
Vatroslav Belan, Foto: LP

Belan: Crna Gora klizi ka autoritarnom režimu, stanje demokratije nikad gore u posljednjih 10 godina

Rezultati djelovanja ove vladajuće većine su predstavljeni u najnovijem izvještaju Fridom Hausa “Države u tranziciji 2023”. Ovaj izvještaj najrelevantije međunarodne organizacije u ovoj oblasti na koji se aktuelna vlast godinama pozivala, prepoznaje nikad gore stanje demokratije u Crnoj Gori koja klizi ka autoritarnom režimu, ocijenio je Vatroslav Belan, kandidat LP za poslanika na listi “Zajedno! Za budućnost koja ti pripada.”

Naime, ocjena Crne Gore o stanju demokratije i ljudskih sloboda, ukazuje Belan, najgora je u posljednjih deset godina.

“Izvještaj Fridom Hausa jasno je prepoznao ono na što već dugo ukazujemo, da je Ustav ozbiljno narušen i pogažen te da su često dovođena u pitanje osnovna ljudska i građanska prava. Ova vladajuća većina nastavlja sa politikama koje izoluju Crnu Goru od Evrope i svijeta dok pokušava da nas priključi nepotrebnim i štetnim, lažno otvorenim balkanskim inicijativama. Nakon najgoreg izvještaja Evropske komisije koji ocjenjuje da je Crna Gora potpuno zaustavljena na putu ka EU i daljih reformi, dobijamo i ovakve ocjene od međunarodnih organizacija koji zabrinjavaju svakog dobronamjernog građanina, osim, očigledno, one na vrhu vlasti”, rekao je on.

Jedino rješenje koje može zaustaviti ovakvo “poniranje i dalje urušavanje države, institucija, sistema vrijednosti i ugleda Crne Gore” jeste, smatra Belan, da se konačno stavi tačka na poraznu politiku dvije vlade formirane nakon 2020. godine.

“Te da se nakon 11. juna formira stabilna, proevropska i građanska većina koja će vratiti Crnu Goru čvrsto na put evropskih integracija, reformi i pokrenuti društvo sa mrtve tačke na kojoj tavori već tri godine pod vladama ove većine”, zaključio je Belan.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.