Mandić: Žalosno je da se Milo Božović predstavlja kao kriminalac, dok njegov imenjak uživa u Dubaiju
Andrija Mandić

Mandić: Žalosno je da se Milo Božović predstavlja kao kriminalac, dok njegov imenjak uživa u Dubaiju

Jedan od lidera DF-a Andrija Mandić kazao je na sjednici Odbora za bezbjednost u parlaamentu da je Specijalno državno tužilaštvo (SDT) danas pokrenulo akciju u okviru koje je pretresena kuća predsjednika Opštine Budva Mila Božovića (DF) i da mu se stavljaju na teret teška krivična djela. Mandić je rekao da akcija nije slučajna i da je namjerno baš jutros organizovana, da nije bilo novih podataka ovih dana, i da je žalosna situacija da se Božović pokušava proglasiti najvećim kriminalcem u Crnoj Gori.

"Dok njegov imenjak uživa u Dubaiju, koji slovi za šefa svih kriminalnih grupa, nadređen i Zoranu Lazoviću, ali tamo se ne udara", rekao je Mandić.

Mandić je rekao da je odavno poklonio povjerenje Božoviću, da su dugo uspješno i korektno sarađivali jer je on ugledan Budvanin, a uz to i materijalno obezbijeđen koji nema nikakve potrebe da se uključuje u bilo kakve nezakonite radnje.

"Mi smo kao lideri DF-a bili žrtve montiranog političkog procesa i vjerujemo da će tužilac ovdje morati da ponudi neke dokaze. Ima dostag pitanja na koja ćemo morati da dobijemo odgovore", rekao je Mandić. 

On je pozvao premijera Dritana Abazovića da omogući da ANB objavi sve podatke o famoznoj Sedmoj upravi agencije, koja je osnovana 1996. godine a njom su upravljali pokojni Darko-Beli Raspopović i Zoran Lazović, kasnije. Sve podatke o njenom djelovanju, rekao je, javnost mora da dobije. 

"To je uprava koja je pomogla u stvaranju organizovanog kriminala u Crnoj Gori", kazao je Mandić. 

On je rekao da su Milo Božović i njegova porodica bili opozicija režimu DPS-a, ugledna budvanska porodica, koja je hrabro iznijela teret opozicione borbe a na budvanskim izborima prošle godine Božović je ostvario ubjedljivu pobjedu. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.