Kolege i drugovi  Radovana Tončića preuzeli kontrolu nad prekograničnim švercom marihuane

RUKA PRAVDE SAMO ZAGREBALA MALO PO VRHU BJELJOPOLJSKE POLICIJSKE ORGANIZOVANE KRIMINALNE GRUPE

Kolege i drugovi Radovana Tončića preuzeli kontrolu nad prekograničnim švercom marihuane

Policijski službenik Kriminalističko-obavještajne analitike Uprave policije u Bijelom Polju i bliski saradnik Radovana Tončića, Dragan Kojović, zvani Kojot uhapšen je zbog trgovine drogom i priveden tužiocu koji mu je odredio zadržavanje do 72 sata zbog opasnosti od bjekstva i mogućeg uticaja na postupak istrage uništavanjem dokaza.

Prema tvrdnjama izvora iz bezbjednosnih službi, Dragan Kojović je za šefa jedinice za kriminalističko-obavještajne poslove u CB Bijelo Polje imenovao sadašnji načelnik Radovan Tončić, koji bjelopoljskom policijom rukovodi od aprila 2021. godine. Povjereno mu je mjesto gdje su se slivale sve informacije.

Radovan Tončić i Dragan Kojović su bliski prijatelji sa Danilom Stojanovićem koji je prema podacima crnogorskih bezbjednosnih službi u vrijeme parlamentarnih izbora 2020. u Beranama i u vrijeme lokalnih izbora bio angažovan da agituje za SNP. Danilo je brat Darka Stojanovića, funkcionera SNP-a i sekretara u Ministarstvu rada i socijalnog staranja.

Kojović je od ranije poznat kao neko ko je sklon kriminalnim radnjama bio suspendovan iz službe, pa se postavlja pitanje zašto je načelnik Radovan Tončić pripadnika organizovane kriminalne grupe koji trguje sa narkoticima ( to je javna tajna ) postavio na tako visoko mjesto u bjelopoljskoj policiji?

Od kako je Radovan Tončić na čelu bjelopoljske policije, uposlio  veliki broj lica sa diplomama sumnjivog porijekla, etnički je očistio Crnogorce, Bošnjake, Muslimane, a na njihova mjesta doveo ekstremiste koji u produženom trajanju, a po naređjenju Tončića vršili progon, diskriminaciju, ograničavanje slobode kretanje, zastrašivanje nad građanima Bošnjačke nacionalnosti zbog čega je protiv njega podnijeto više krivičnih prijav, a kako portal Kodex saznaje, biće ih još...

Drug i poslovni partner Radovana Tončića, Kojović dio je organizovane kriminalne grupe koja se bavi prekograničnim švercom droge, oružja.

Prema nezvaničnim informacijama ovo je ruka pravde samo zagrebala malo po vrhu, a da se dublje nalazi leglo kriminalne hobotnice koja švercuje drogu, oružje, prebacuje prljav novac.

Javnost veoma interesuje koju korist je imao načelnik policije Radovan Tončić da na tako odgovorno mjesto u policiji postavi poznatog dilera i rasturača droge na veliko, da li se tu radi o korupciji, mitu ili je i on dio organizovane kriminalne grupe, koja se bavi švercom narkotika, to će se daljom istragom utvrditi. 

Radovan Tončić ako ima išta profesionalno i moralno zbog ovog slučaja u najmanju ruku bi trebao da podnese ostavku, i spere ljagu sa bjelopoljske policije kojom on rukovodi, ali znajući o kakvom se profilu radi, a to je da se Radovan Tončić ne vodi profesionalnim a još manje moralnim načelima, stoga ne treba očekivati od njega nista slično.

Nastaviće se ...

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.