Suđenje Medenici zakazano za 4. maj

Suđenje Medenici zakazano za 4. maj

Početak suđenja bivšoj predsjednici Vrhovnog suda Vesni Medenici za optužbe Specijalnog tužilaštva da je kao pripadnica 16-člane kriminalne organizacije koju je formirao njen sin Miloš Medenica koristeći funkciju uticala na određene kolege u donošenju odluka zakazano je za 4. maj.

Predmet će suditi sutkinja Višeg suda u Podgorici Nada Rabrenović.

U postupku koji slijedi pokazaće se koliko su dokazi SDT-a dovoljno jaki nasuprot tvrdnjama optuženih i odbrane da su optuženi na temelju pretpostavki i nezakonito vođene istrage.

Vesna Medenica je prilikom kontrole dokaza ustvrdila da nema dokaza da je zloupotrebljavala položaj i podstrekavala kolege da nezakonito donose odluke te da se aktom Specijalnog tužilaštva optužuje jedino njena karijera i uspješnost.

- Istrajaću ja u ovome jer ova optužnica nije želja za razračunavanje sa visokom korupcijom, ali jeste želja da se pridobiju birači – poručila je ona 1.februara u podgoričkom Višem sudu.

Pozivajući se na 40-godišnji staž u pravosuđu , Medenica je kazala da je Tužilaštvo u optužnici moralo objasniti kako, kome, kad i gdje je omogućila šverc cigareta i druga krivična djela.

Obustavu postupka zbog usljed nedostatka dokaza ali i brojnih nezkonitosti u istrazi zatražili su i advokati odbrane Miloša Medenice i ostalih optuženih da su kao pripadnici organizacije koju je on formirao počinili niz teških krivičnih djela: šverc cigareta i droge, nezakonit uticaj, primanje i davanje mita...

Odbrana optuženih posebnu pažnju posvetila je Sky komunikacijama koje su bile početna tačka istrage i preko kojih je Miloš Medenica, kako to Tužilaštvo cijeni, kompromitovao i razotkrio majku kao pomagača u kriminalnim poslovima.

Advokat Stefan Jovanović je naglasio da komunikacije ostvarene preko Sky aplikacije predstavljaju operativni podatak ali ne i dokaz.

Njegov kolega, advokat Miloš Vuksanović smatra da su SDT i Viši sud prihvatajući podvalu u vidu SKY komunikacija, pravno i profesionalno izložili optužene javnoj sramoti, dozvoljavajući da nepouzdan materijal u najsirovijem obliku bude dostupan javnosti i medijima.

SDT je 17. Okotobra prošle godine podiglo optužnicu protiv Miloša i Vesne Medenice, Darka Lalovića, Vasilija Petrovića, Bojana i Marka Popovića, Milice Vlahović Milosavljević, Marka Vučinića, Milorada Medenice, Luke Bakoča, Petra Milutinovića, Ivane Kovačević, Radomira Raičevića, Marjana Bevenje, Steva Karanikića i Gorana Jovanovića i „Kopad Company“ DOO Nikšić, prenosi Antena M.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.