Raste broj turista iz Hrvatske u Tivtu

Raste broj turista iz Hrvatske u Tivtu

Turistička organizacija Tivat na sajmu u Zagrebu.

Turistička organizacija Tivat predstavlja turističku ponudu na jubilarnom 10. Međunarodnom sajmu turizma – PLACE2GO, koji se održava od 24-26. marta, u Areni Zagreb.

Nosilac aktivnosti ove godine je Turistička organizacija Podgorice, a na sajmu su prisutni takođe i Nacionalna turistička organizacija Crne Gore, kao Turističke organizacije Tivta, Bara, Herceg Novog i predstavnici turističke privrede.

“Imajući u vidu značaj ovog tržišta, uspostavljanje direktne avio linije sa gradom Zagrebom iz Podgorice, te činjenicu da su turisti iz regiona tradicionalno najbrojniji, nastup Tivta na ovom sajmu smatramo izuzetno značajnim. Tome u prilog ide i činjenica da bilježimo povećanje u broju noćenja kada je u pitanju Hrvatsko trižište. Tokom prethodne godine registrovano je oko 3.000 dolazaka turista sa ovog tržišta i ostvareno preko 26.000 noćenja, što je 22% više u odnosu na prethodnu godinu”, saopštili su iz TO Tivat.

Turistička organizacija Tivat predstavila je ponudu grada mnogobrojnim posjetiocima sajma u Zagrebu koji su imali priliku upoznati se sa dešavanjima u Tivtu, kao i cjenovnom ponudom za 2023. godinu. Na štandu Crne Gore bili su prisutni i predstavnici medija i privrede, a štand je posjetio i otpravnik poslova Ambasade Crne Gore u Hrvatskoj Damir Grbović sa kojim se razgovaralo o pripremi predstojeće sezone i potencijalnom saradnjom sa hrvatskim tržištem.

U okviru crnogorskog štanda organizovana je i nagradna igra.

Pažnju posjetilaca privukao je i nastup poznatog crnogorskog glumca, Momčila Otaševića, koji je na zanimljiv način predstavio ljepote naše zemlje.

PLACE2GO je najveći turistički sajam u Hrvatskoj i izlagačima pruža priliku da na kreativan i zanimljiv način predstave sebe, svoje proizvode i usluge. Do sada je na sajmu nastupilo preko 700 izlagača iz 38 zemalja svijeta.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.