Nikolić: Državni organi prijete dijaspori, podnijećemo krivične prijave ukoliko se histerija ne zaustavi
Foto: DPS

Nikolić: Državni organi prijete dijaspori, podnijećemo krivične prijave ukoliko se histerija ne zaustavi

Član Predsjedništva i poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Andrija Nikolić pozvao je dijasporu da slobodno glasaju na izborima u Crnoj Gori, ističući da će ta stanka podnijeti krivične prijave ukoliko se histerija prijetnji ne zaustavi.

- Stalni pritisci na dijasporu Crne Gore iza kojih stoje zvanični državni organi poprimaju obrise skandalozne histerije. Umjesto da pomoćnik direktora Uprave za saradnju sa dijasporom Arben Jakupi izrazi zahvalnost dijaspori na tome što ne propušta priliku da pomogne svojoj domovini i njenim građanima, odvažio se da javno prijeti našim ljudima iz dijaspore da će biti obespravljeni, tako što im se u perpsektivi može oduzimati pravo glasa - naveo je Nikolić u saopštenju.

Prema njegovim riječima, nema tu ništa čudno jer, kako kaže, Jakupi radi po uputstvima "ostataka apostolske Vlade Zdravka Krivokapića, u kojoj su sjedjeli i populisti iz Evrope sad i koja je na početku svog mandata pokušala da progura dokument kojim bi i formalno dijaspora bila diskriminisana i nepravedno odstranjena, i to čak pod prijetnjom oduzimanja crnogorskog državljanstva".

- To im tada nijesmo dozvolili, a ni sada nećemo dopustiti bilo kakav pokušaj obespravljivanja naših građana koji privremeno žive i rade u inostranstvu. Stoga, poručujemo i Milatoviću i Jakupiju da su ideje koje ovih dana zastupaju - od isljeđivanja dijaspore do ukidanja prava glasa - kažnjive zakonom i da nećemo oklijevati da podnesemo krivične prijave protiv inicijatora ako se prijetnje, govor mržnje i pokušaji diskriminacije nastave - naglasio je Nikolić.

On je pozvao sve ljude u našoj dijaspori da slobodno glasaju na ovim, i svim budućim izborima.

- Da svojim glasom odrede sudbinu svoje države i pravac njenog daljeg razvoja kako bismo Crnu Goru zajedničkim snagama pridružili demokratskim državama, baš onakvim u kojima trenuto živi i radi naša dijaspora - poručio je Nikolić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.