UP: Brđanin nije saslušan i neće podnijeti ostavku zbog hapšenja Kneževića

UP: Brđanin nije saslušan i neće podnijeti ostavku zbog hapšenja Kneževića

Direktor Uprave policije Zoran Brđanin nije sasluša, niti smatra da treba da podnese ostavku zbog hapšenja njegovog pomoćnika Dejana Kneževića, sapštili su iz Uprave policije za RTCG.

Vršilac dužnosti pomoćnika direktora Uprave policije za borbu protiv organizovanog kriminala Dejan Knežević je sinoć uhapšen zbog sumnje da je učestvovao u stvaranju kriminalne organizacije.

“Radi zaštite interesa postupka ne može se govoriti o konkretnim mjerama i radnjama koje policija preduzima po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, kao ni o radnjama tog tužilaštva uključujući i pripadnike Uprave policije”, saopštili su iz Uprave policije.

Podsjećaju i da je SDT u svom saopštenju pozvao sve subjekte i javnost da se pridržavaju pretpostavke nevinosti.

“Direktor Uprave policije nije saslušan u okviru navedenog predmeta niti smatra da ima direktne ili indirektne odgovornosti zbog lišenja slobode v.d pomoćnika direktora za Sektor za borbu protiv kriminala, a samim tim ni razloga da podnese ostavku na funkciju direktora Uprave policije”, poručuju iz policije.

Navode da je upravo u mandatu ovog rukovodstva policije došlo do, između ostalog, najvećih zaplijena narkotika na području Crne Gore i hapšenja istaknutih članova kriminalnih klanova, i to u saradnji sa međunarodnim partnerima, SDT-om i drugim nadležnim organima, a što je, kako kažu, pozitivno istaknuto i u relevantnim međunarodnim izvještajima.

“Te akcije su sprovedene profesionalno i direktor Uprave policije nema za sada dokaza da je tokom tog perioda došlo do zlupotreba ovlašćenja unutar rukovodstva Uprave policije”, zaključuje se u saopštenju Uprave policije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.