Andrea Kalezić najbrža beba na 17. puzijadi

Andrea Kalezić najbrža beba na 17. puzijadi

Deseto izdanje razigrane dječije manifestacije Sunčane Igrarije održano je juče u podgoričkom šoping molu "Big fasion", a u okviru programa održano je 17. izdanje Sunčane Pampers puzijade, najpopularnijeg takmičenja za bebe, u kojem je prvo mjesto osvojila Andrea Kalezić.

U puzanju se nadmetalo 96 beba. Najbrža beba 17. crnogorske puzijade je Andrea koja je stazu prepuzala za šest sekundi i 65 stotinki. Rekord puzijade nije oboren, pa je Bogdan Iković još uvijek rekorder sa vremenom četiri sekunde i 16 stotinki.

Kako navode organizatori, pobjednici 17. crnogorske puzijade su: Mihajlo Cupara, Adrijan Kaljaj, Mila Lutovac, Mirko Rakčević, Davud Striković, Vuk Sekulović, Vuk Rakočević, Lazar Čanović, Andrea Kalezić, Maša Otašević, David Đukić, Mateo Emšija, Nur Redžematović, Aleksandar Pejović, Jana Radusinović i Danilo Baljević.

Nakon prvog dijela puzijade održane su Erste Sportske Razigrarije. Mališane su tokom dvosatnog programa zabavljali i razigravali animatori Rent a party. U specijalno osmišljenim veselim igrama mališani su vježbali koncentraciju, koordinaciju pokreta i razgibavali mišiće.

U toku programa su organizovane i kreativno-edukativne radionice Botanic Kids zona, Rasti zdravo uz Omegu-3 i Eduko. Nakon drugog dijela takmičenja u puzanju, od 18:30 sati, mališani su uživali u plesnom zabavnom programu.

Na kraju programa proljećnog izdanja Sunčanih Igrarija, organizovan je tematski maskenbal Rascvjetana maskarada.

Tema maskenbala je bila Radujmo se proljeću, a predstavilo se 35 djece. O najboljim maskama je odlučivao petočlani žiri koji su činile predstavnice Kulturnog centra Čigralište, Martina Vujisić i Aleksandra Vujisić, i predstavnice Nevladinog udruženja Naša djeca, Katarina Nikolić, Đurđa Borović i Danijela Nikolić.

Za najkreativniju masku proglašena je maska koju je nosila Ella Marković, najoriginalniju masku imala je Leona Pešić, najveselija maska je bila Una Jokić, najmlađi učesnik je bio Viktor Novović, a specijalna nagrada žirija je dodijeljena Bogdani Darmanović. Tokom maskenbala djecu su zabavljali animatori Rent a party, a nagrade su obezbijedile firme S Press+ i Dada&Rocco.

Manifestaciju Sunčane Igrarije je organizovala agencija Memento, uz podršku šoping mola BIG Fashion Podgorica.

 

 

Izvor: RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.