Adžić naredne sedmice u posjeti Briselu
Filip Adžić

Adžić naredne sedmice u posjeti Briselu

Ministar unutrašnjih poslova (MUP) u tehničkom mandatu Filip Adžić na poziv ministra za unutrašnje poslove, sport i integracije Slobodne Države Bavarske, Joakima Hermana, učestvovaće na 3. Dunavskoj bezbjednosnoj konferenciji, koja će se održati u periodu od 23. do 24. marta u Briselu.

Treća Dunavska bezbjednosna konferencija, kako je saopšteno iz MUP-a, imaće za cilj jačanje međunarodne policijske saradnje u okvirima Strategije Evropske unije za Dunavsku regiju (EUSDR).

“Akcenat će naročito biti na razmjeni iskustava i najboljih praksi iz oblasti međunarodne policijske saradnje u Dunavskoj regiji kada su u pitanju neregularne migracije, krijumčarenje i trgovina ljudima, ali i uticaj rata u Ukrajini na bezbjednost u Dunavskoj regiji”, navodi se u najavi MUP-a.

Tokom boravka u Briselu, dodaju iz resora,  Adžić imaće nekoliko bilateralnih sastanaka sa zvaničnicima evropskih institucija.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.