Boris Milić predložen za direktora ANB-a
Agencija za nacionalnu bezbjednost

Boris Milić predložen za direktora ANB-a

Premijer Dritan Abazović na današnjoj sjednici Vlade predložio je da Boris Milić bude direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB).

Milić je do sada bio vršilac dužnosti te funkcije.

Vlada je 8. oktobra 2022. godine imenovala Milića za vršioca dužnosti direktora ANB-a, dan nakon što je na elektronskoj sjednici smijenjen njegov prethodnik u v.d. stanju Savo Kentera.

Prema Zakonu o Agenciji za nacionalnu bezbjednost, direktor te institucije se imenuje na predlog predsjednika Vlade. Predlog za imenovanje direktora Agencije, Vlada dostavlja Skupštini radi davanja mišljenja.

Direktor ANB-a imenuje se na period od pet godina i može biti ponovo imenovan, a za svoj rad odgovoran Vladi.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.