Tviter profil Abazovića među 50 najuticajnijih 'digitalna diplomatija' naloga na svijetu

Otvoren prema građanima

Tviter profil Abazovića među 50 najuticajnijih 'digitalna diplomatija' naloga na svijetu

Tviter nalog premijera Dritana Abazovića je na 30. mjestu u novoj studiji specijalizovanog portala. Sagovornici TVCG kažu da to nije neočekivano s obzirom na to da je premijer veoma aktivan na toj društvenoj mreži. Vjeruju i da su posljednja dešavanja u Crnoj Gori doprinijela tome da je nalog Abazovića praćen u zemlji, ali i u regionu.

To što se tviter nalog premijera Dritana Abazovića našao na listi najuticajnijih, za pisca Đura Radosavovića nije iznenađenje. Kaže da je tome doprinijela aktuelna politička situacija u zemlji, ali i sadržaj premijerovih objava.

"On na tom kanalu ne plasira samo informacijevezane za politiku. Vrlo često napravi i neka iskliznuća s nekim humorom ili nečim što možda nekome i nije smiješno, ali samim tim privlači mase na taj profil. Tako da tu ima za svakoga ponešto, ima i za one koji ga vole i za one koji ga ne vole", kaže Radosavović za TVCG.

Stručnjak za komunikacije, profesor Predrag Vujović, kaže da je ulazak na listu top 50 tviter naloga značajan za Abazovića.

"Uvijek je pitanje ko je radio istraživanje i zato uvijek treba uzeti s rezervom kad se nešto takvo objavljuje ali mislim da je jako dobar primjer drugima kako treba da komuniciraju s medijima jer kad naviknete medije da je vaš nalog dobar kanal komunikacije, onda je to dobro", ističe Vujović.

Dok Vujović ističe da Abazović na ovaj način dokazuje da je otvoren prema građanima, Radosavović naglašava da političari moraju biti oprezni prilikom korišćenja društvenih mreža, jer prevelika otvorenost od njih može stvoriti influensere.

"To govori koliko je njemu značajna komunikacija s javnošću, a njemu jeste značajna jer je on definitivno otvoreniji od ostalih političarane samo u Crnoj Gori nego u čitavom regionu", smatra Vujović.

"Primijetili smo da Dritan Abazović često nešto objavi na tviteru pa tek onda medijima pošalje saopštenje ili uopšte ne pošalje saopštenje. To rade političari koji nisu do kraja oprezni i koji sebi dozvoljavaju da automatski to što misle izbace na tviteru i to se odmah proširi", ističe Radosavović.

U najnovijoj studiji specijalizovanog portala Twiplomacy, prva tri mjesta najuticajnijih tviter naloga zauzeli su premijer Indije Narendra Modi, predsjednik SAD-a Džo Bajden i turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan. Studije ovog tipa objavljuju se od 2012, a na listi ovoga puta nema lidera Rusije i Kine.

 

Izvor: RTCG

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.