Meksiko žali zbog psa: Proteo spasio dvije osobe i stradao pod ruševinama
Foto: Screenshot

Meksiko žali zbog psa: Proteo spasio dvije osobe i stradao pod ruševinama

Proteo, pas koji je pronašao dvije osobe ispod ruševina Turskoj, nastradao je u nedelju tražeći preživjele, saopštilo je meksičko Ministarstvo odbrane (Sedena).

“Pripadnici Vojske i Ratnog vazduhoplovstva Meksika duboko žale zbog gubitka našeg druga Protea. Ispunio si svoju misiju kao član meksičke delegacije u potrazi i spašavanjima u Turskoj. Hvala ti na tvom herojskom radu“, navodi se u saopštenju ministarstva.

Vijest je potvrdio i ministar za međunarodne odnose Marselo Ebrard.

“Tugujem zbog smrti Protea, člana Sedena spasilačkog tima u Turskoj. On je proslavio ime Meksika i našeg naroda“, izjavio je Ebrard.

Meksički spasilački tim u Turskoj održao je ceremoniju u čast Protea minutom šutnje i aplauzom zahvalnosti.

Vojnik Viljeda, koji je bio Proteov vodič, izjavio je da ovaj pas nikada nije odustajao i da je nastradao na zadatku, ne iznoseći detalje. Meksički mediji nezvanično navode da su se na Protea obrušile ruševine dok je tragao za preživjelima.

“Nažalost, nećeš se vratiti sa mnom, ali uvijek ću te se sjećati. Nadam se da će te i cijeli Meksiko pamtiti i da te nikada neće zaboraviti. Vidjećemo se ponovo jednog dana“, rekao je Proteov vodič.

Proteo je bio jedan od deset pasa u tima spasilaca koje je Meksiko poslao kao pomoć u potrazi za preživjelima u Turskoj, piše Avaz.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.