Preminuo autor mnogih hitova , oskarovac Bert Bakarak
Bert Bakarak (Foto: Guliver)

Preminuo autor mnogih hitova , oskarovac Bert Bakarak

Američki kompozitor Bert Bakarak, autor hitova "I say a little prayer for you" i "Raindrops keep fallin' on my head", umro je u 95. godini, objavljeno je danas.

Bio je pijanista, pasioniran za džez, i omiljeni kompozitor Dajane Vorvik i sarađivao je s drugim velikim muzičarima - Tomom Džonsom, Aretom Frenklin, Elvisom Kostelom i Bitlsima.

Autor je pjesama koje je izvodila Dajana Vorvik, među kojima su svjetski poznate "What the world needs now is love", "The look of love", "Don't go breaking my heart" i "A house is not a home".

Te romatične balade na granici džeza i popa su postigle uspjeh u cijelom svijetu.

On je s koautorom Halom Dejvidom 1970. godine osvojio Oskara za originalnu pjesmu "Raindrops keep fallin' on my head" u filmu "Buč Kesidi i Sandens kid", a 1982. godine je osvojio još jednog Oskara, takođe za originalnu pjesmu "Best that you can do" u filmu "Artur".

Sarađivao je i sa slavnom Marlenom Ditrih kojoj je bio aranžer i muzički direktor tokom njenih turneja, prenosi RTCG.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.