“Bar pouzdan partner NATO alijansi“

“Bar pouzdan partner NATO alijansi“

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević i predsjednik Skupštine Opštine Branislav Nenezić ugostili su delegaciju brodova Stalne NATO pomorske grupe DVA na čelu sa kontraadmiralom i komandantom Michael Scirettom povodom uplovljavanja američkog razarača i broda predvodnika Stalne NATO pomorske grupe Dva “USS James E. Willson“ i turske fregate “TCG Barbaros“ u barski akvatorijum sa ciljem snaženja odbrambenih odnosa u regionu i jačanja pomorske bezbjednosti u vodama zemalja članica NATO.

Ističući da je počastvovan zbog prilike da još jednom primi delegaciju savezničkih brodova, Raičević je kazao da su ovi susreti prilika za snaženje prijateljstva Crne Gore i NATO alijanse, kao i za razmjenu iskustava i jačanje odbrambenih kapaciteta.

On je naglasio važnost prisustva brodova NATO saveza u gradu kao svojevrsni garant bezbjednosti na ovim prostorima, posebno u izazovnim vremenima uzrokovanim rusko – ukrajinskim sukobom.

Raičević je iskoristio priliku da upozna goste sa karakteristikama Bara, njegovim kosmpolitiskim duhom, turističkim i privrednim potencijalima istakavši da je siguran da će tokom boravka u gradu biti u prilici da se upoznaju sa brojnim kulturno-istorijskim spomenicima, u prvom redu Starim Barom, Starom maslinom, te da se uvjere u gostoprimstvo lokalnog stanovništva.

Kontraadmiral Michael Sciretta zahvalio je, u ime delegacije, na toploj dobrodošlici izrazivši zadovoljstvo podrškom koja je pružena njegovoj grupi tokom posjete Baru.

On je kazao da aktivnosti ovog tipa doprinese jačanju jedinstva NATO alijanse, a sve češće prisustvo savezničkih brodova u barskoj luci znači da su Crna Gora i Bar prepoznati kao pouzdani partneri posvećeni zajedničkim vrijednostima i razvoju prijateljskih međunarodnih odnosa.

U delegaciji koja je posjetila Opštinu, pored kontraadmirala, bili su i Robert Ireland, komandant “USS James E. Willson“-a, kapetan Nadir Kilinc, komadant turske fregate, potpukovnik Allan Gryskewicz, vojni ateše u Ambasadi SAD-a u Crnoj Gori, poručnica Lyndsay Jozsa, asistentkinja kontraadmirala, i poručnici Miloš Krivokapić i Bojan Đokić, oficiri za vezu Mornarice Vojske Crne Gore.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.