Tajni život Jovana Vukotića: U Istanbulu boravio pod lažnim imenom, imao nekretnine koje je izdavao
Jovan Vukotić

Tajni život Jovana Vukotića: U Istanbulu boravio pod lažnim imenom, imao nekretnine koje je izdavao

Emre K., vozač pokojnog vođe Škaljarskog klana Jovana Vukotića, koji ga je vozio i kobnog dana kada je ubijen, izjavio je da je Vukotić imao afere sa nekoliko žena u Turskoj.

Inače, Vukotić je iza sebe ostavio trudnu ženu Mašu M. i dvoje male djece, dok iz prvog braka sa Dubrovčankom I. K. ima dva odrasla sina.

“Znam da je Jovan Vukotić sa ženom po imenu Anastasija imao aferu u jednom hotelu u Šišliju. Znam da mu je druga Ruskinja, po imenu Janina, bila prijateljica. Takođe, znam da je imao aferu i sa Libankom, čije ime ne znam, da su se upoznali u Ulusu u Bešiktašu, gdje je on živio, da su bili u hotelu u Nišantašiju“, rekao je Vukotićev vozač, piše turski list “Big gun“.

On je dodao i da je su otišli da se sastanu sa osobom albanskog porijekla koja govori ruski i turski kako bi dobili boravišnu dozvolu.

“Osim s ovom osobom, imali smo sastanke sa švajcarskim državljaninom Bojanom. Ta osoba mi je kupila vozilo marke "mercedes vito". Dali su milion i 175 hiljada turskih lira za kupovinu ovog vozila (oko 56.000)“, rekao je on.

Jovan Vukotić je u septembru 2018. godine uhapšen u Turskoj zbog falsifikovanja dokumenata, nakon čega je izručen Srbiji, gdje je osuđen na 15 meseci zatvora. Nakon što je odležao kaznu, izručen je Crnoj Gori 8. februara 2020., koja ga je potraživala zbog pokušaja ubistva žene Radoja Zvicera - Tamare, kao i Miloša Radonjića i Vojina Stupara, ali i zbog nedozvoljenog držanja oružja. Ali su optužbe za pokušaj ubistva odbačene.

Vukotićeva likvidacija spriječena je u oktobru 2020. godine ispred Odeljenja bezbjednosti Kotor.

On se u Tursku vratio 2. oktobra 2021. avionom koji je sletio na aerodrom u Istanbulu, piše ovaj turski list. U zemlju je ušao s lažnim pasošem na ime Predrag Popović i koristio je boravišnu dozvolu na ovo ime, na koju je zalijepio svoju fotografiju.

Zvicerov rođak ga sve vrijeme držao na oku

Turski list navodi da je visokopozionirani član kavačkog klana Radoje Živković Žuti (brat Radoja Zvicera), koji je jedan od uhapšenih i optuženih za Vukotićevo ubistvo, od 3. jula do 4. septembra 2018. boravio u luksuznim hotelima u Antaliji pod svojim imenom.

“Da nije uhapšen, "kavački klan" bi mu se previše približio i bio bi ubijen“, navodi ovaj list.

Žuti je takođe odsijedao u hotelima u Istanbulu i u novembru 2018. godine. Navodi se da je 25. januara 2020. ušao u Tursku pod imenom Mustafa Pojukov. Potom da je Andrej Jović 24. jula 2021. bio u avionu koji je sletio na aerodrom u Istanbulu s lažnim pasošem, a nisu pronađeni podaci o smještaju i informacije o izlasku iz zemlje.

Kako se navodi, postojale su samo informacije o letu sa aerodroma u Istanbulu do Antalije 2. septembra 2021. godine.

Takođe, prema izjavi Asije J., koja je uhapšena nakon Vukotićevog ubistva, a koja je bila zaposlena u firmi kod Murata P., koji se sumnjiči da je skrivao Živkovića, i Žuti se navodno borio da dobije boravišnu dozvolu. Fotografije Radoja Živkovića i Milana Vujotića pronađene su u njenom mobilnom telefonu, a ona je navela da je Živkovića poznavala po imenu Mario.

“I Mario i njegov prijatelj su se borili da dobiju boravišnu dozvolu. Ali advokat to nije mogao da im sredi“, rekla je ona.

Na njenom telefonu pronađene su i fotografije vozila u kojem je Vukotić ubijen.

“Poznajem Maria pet godina. Dala sam u tri puta da koristi moj telefon. Mario je rekao da je ispustio svoj telefon u taksiju kada se vraćao jedne večeri sa zabave i zato sam mu dala svoj telefon, koji je koristio dan-dva“, rekla je Asije, a prenosi “Big gun“.

Imao nekretnine u Istanbulu koje je izdavao

Emre K. je takođe izjavio da je Vukotić imao nekretnine u Istanbulu.

“Rekao je da posjeduje nekretnine i tražio je pomoć da ih izdaje. Htio je da izda stan na petom spratu u jednoj zgradi u Šišliju, ali nisam mogao da nađem stanara. On je našao podstanara. Pomagao sam mu oko donošenja i odnošenja stvari iz ovog stana. Zajedno smo obavljali poslove kupovine i prodaje bijele tehnike. Cenkali smo za njega“, ispričao je Vukotićev vozač.

Vukotićev vozač je sumnjiv tamošnjoj policiji, imajući u vidu da je odmah nakon Vukotićeve likvidacije polomio dva telefona i bacio ih i skinuo registracione tablice sa automobila. Izbrisao je svu svoju prepisku na aplikacijama “Vacap“ i “Signal“. Takođe, kako piše u optužnici, jednom se sastao sa jednom od osumnjičenih za Vukotićevo ubistvo, a njihovi telefoni su se stotinu puta signalizirali sa iste baze.

U optužnici za Vukotićevo ubistvo je i do detalja opisano kako su mu stavili GPS uređaje na vozilo i kako su ga pratili četiri mjeseca, kao i da je Radoje Živković pratio kretanje njegovog automobila sa svog mobilnog telefona.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.