Zmija usred zime sluti na katastrofu? Gmizavac od dva metra viđen na obali Lima, mještani strahuju
Foto: RINA

Zmija usred zime sluti na katastrofu? Gmizavac od dva metra viđen na obali Lima, mještani strahuju

Nakon što se reka Lim povukla u Priboju iza sebe je ostavila pustoš, ali i jednog nezvanog gosta. Bez obzira što je zima u punom jeku, kao i period hibernacije žitelji ove opštine na obali rijeke Lim ugledali su crnu zmiju dugačku skoro dva metra.

"Tokom proljeća i ljeta one su stalno ovuda, ali se nikad nije desilo da bude viđena baš u ovo doba godine. Sigurno je i ona pobjegla od prljavog i nabujalog Lima da se spasi", kažu Pribojci za RINU.

Ne znaju da li je viđena zmija otrovnica ili ne, ali dodaju da prozor svakako nije bio nimalo prijatan.

"Kažu da životinje sve osjete mnogo prije nego ljudi, pa nas plaši da nakon ovih katastrofalnih poplava sad ne bude i neki potres, zna se da zmije od toga bježe", kažu Pribojci.

Iako je u Priboju viđena prvi put, dešavalo se da tokom zimskih mjeseci zmije takođe budu viđene na teritoriji Zapadne Srbije.

Prema narodnom vjerovanju ovakvo čudno ponašanje zmija zimi i njihov izlazak kad im vrijeme nije upozorava na prirodnu katastrofu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.