U toku pretresa Bajdenove kuće FBI našao dokumenta sa povjerljivim oznakama
Izvor: Tanjug/AP Photo/Carolyn Kaster, File

U toku pretresa Bajdenove kuće FBI našao dokumenta sa povjerljivim oznakama

Agenti Federalnog istražnog biroa (FBI) pretresli su kuću predsjednika SAD Džozefa Bajdena u Vilmingtonu u Delaveru i pronašli dodatne dokumente sa povjerljivim oznakama, izjavio je advokat predsjednika Bob Bauer.

FBI je takođe iz kuće uzeo i neke od Bajdenovih rukom pisanih bilješki.

Predsjednik je dobrovoljno pustio FBI u dom.

Tokom pretresa u petak, koji je trajao skoro 13 sati, FBI je uzeo šest predmeta koji su sadržali dokumenta sa povjerljivim oznakama, rekao je Bauer.

Pomoćnik američkog tužioca Džozef Ficpatrik potvrdio je da je FBI izvršio „planiran, sporazumni pretres“ rezidencije predsjednika u Vilmingtonu.

Predsjednik i prva dama Džil Bajden nisu bili kod kuće u vrijeme pretresa.

Bajden je prošle nedelje rekao novinarima da „u potpunosti sarađuje i da se raduje brzom rešavanju ovog problema“.

Bijela kuća je ranije ovog mjeseca saopštila da američko ministarstvo pravde ispituje moguće povjerljive dokumente pronađene u nekadašnjim kancelarijama predsjednika SAD u institutu u kojem je radio u Vašingtonu.

Specijalni savjetnik predsjednika Ričard Zauber rekao je tada da je „mali broj dokumenata sa povjerljivim oznakama“ otkriven dok su Bajdenovi advokati praznili kancelarije Pen Bajden centra.

Bajden je u tom centru imao kancelariju otkako je napustio potpredsjedničku funkciju 2017. do pokretanja predsjedničke kampanje 2019.- navodi Beta.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.