Vuković: U blagom porastu broj zaraženih kovidom
Ilustracija

Vuković: U blagom porastu broj zaraženih kovidom

Broj novozaraženih koronavirusom u Crnoj Gori je u blagom porastu nakon praznika, rekla je za emisiju “Dobro jutro Crna Goro” doktorka Marija Vuković. Objašnjava da je uglavnom riječ o blažim simptomima i najčešće se javljaju pacijenti sa infekcijom gornjih respiratornih puteva.

“Porast broja novozaraženih je bio očekivan zbog proslava i ostvarenih većih broja kontakata. Porastao je i broj pregleda u ambulantama, ako i broj testiranih k+koji se uglavnom javljaju sa simptomima repiratorne infekcije”, kazala je Vuković.

Najčešći problemi zbog kojih se pacijenti javljaju su infekcije gornjih respiratornih puteva, to je najčešće povišena temperatura, bol u grlu, povišena nazalna sekrecija, kašalj, kostobolja, bol u mišićima, malaksalost.

U KOVID ambulanti u Donjoj Gorici juče je obavljeno 50 pregleda i oko 130 testiranja od kojih je 14 bilo pozitivno.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.