VDT: Borilović usmrćen sa pet metaka, četiri ispaljena od strane nepoznatog lica
Sa uviđaja nakon stravičnog masakra na Cetinju, Foto: Dan

"Jedan od metaka ispalio policijski službenik"

VDT: Borilović usmrćen sa pet metaka, četiri ispaljena od strane nepoznatog lica

Cetinjanin Vuk Borilović (34) koji je 12. avgusta u naselju Medovina na Cetinju iz lovačke puške ubio deset sugrađana, stradao je nakon toga od pet projektila - jedan je ispalio policajac a ostala četiri neidentifikovana osoba, potvrdila je rukovodilac i državni tužilac tog tužilaštva Lepa Medenica.

"U predmetu Višeg državnog tužilaštva u Podgorici, koji je formiran povodom događaja na Cetinju od 12.08.2022. godine, kojom prilikom je lišeno života deset lica, od kojih i dvoje djece, tokom izviđaja utvrđeno je da su navedena lica lišena života ispaljivanjem projektila iz lovačke puške od strane lica V.B., koji je nakon toga i sam lišen života od zadobijenih povreda u predjelu glave i gornje polovine tijela, desnog ramena i grudnog koša, od pet ispaljenih projektila od kojih su sve povrede bile smrtnosne, a za koje povrede je tokom postupka utvrđeno da su zadobijene od ispaljenih projektila, i to prvog iz vatrenog oružja – pištolja koji pripada službeniku Uprave policije, a preostala četiri projektila iz vatrenog oružja – pištolja, koji pripada neidentifikovanom licu", navodi se u saopštenju VDT-a.

Kako se dodaje, nakon svestrane analize svih prikupljenih dokaza i podataka, ovo tužilaštvo našlo je da nema osnova za pokretanje krivičnog postupka u odnosu na Borilovića koji je lišio života deset osoba -  građana Cetinja, s obzirom na to da je nakon toga i samo lišeno života.

"Niti ima osnova za pokretanje krivičnog postupka u odnosu na policijskog službenika koji je kritičnom prilikom nanio prvu smrtonosnu povredu licu V.B., imajući u vidu da je policijski službenik tom prilikom sredstva prinude upotrijebio zakonito i u skladu sa Zakonom o unutrašnjim poslovima. U odnosu na NN lice koje je nanijelo preostale četiri smrtonosne povrede licu V.B., tužilaštvo će formirati predmet protiv nepoznatog učinioca, u cilju identifikacije istog i utvrđivanja njegove krivične odgovornosti", precizirano je iz VDT-a.

Borilović je u petak, 12. avgusta, u cetinjskom naselju Medovina lovačkom puškom usmrtio: Milu Radunović (1973), Aleksandru Radunović (1970), Milana Mitrovića (1985), Rajka Drecuna (1966), Dimitrija Drecuna (1941), Danicu Drecun (1948), Gorana Đurišića (1968), Natašu Pejović Martinović (1987) i njenu djecu M.M. (2011) i M.M. (2014).

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.