Nikolić i Rakočević sa Lajčakom: Crna Gora izgubila fokus sa evropskih reformi
Foto: DPS

Nikolić i Rakočević sa Lajčakom: Crna Gora izgubila fokus sa evropskih reformi

Crna Gora mora biti spremna da političku i institucionalnu krizu rješava dijalogom i kompromisom političkih partija koje dijele evropski sistem vrijednosti, zajednička je ocjena specijalnog izaslanika za Zapadni Balkan Miroslava Lajčaka i poslanika Andrije Nikolića i Nikole Rakočevića sa sastanka koji je održan u sjedištu Evropske službe za spoljne poslove u Briselu.

Lajčak je u razgovoru sa poslanicima Nikolićem i Rakočevićem, podijelio zabrinutost zbog situacije u Crnoj Gori, koja je, kako je rekao, izgubila fokus sa evropskih reformi.

“Poručio je da evropski političari u Crnoj Gori, imaju dodatnu odgovornost u susret predstojećoj sjednici Skupštine, na kojoj će se ponovo glasati o izmjenama i dopunama Zakona o Predsjedniku Crne Gore i kandidatima za sudije Ustavnog suda”, navodi se u saopštenju. 

Nikolić i Rakočević saopštili su specijalnom izaslaniku EU za ZB da intenzitet društveno političke krize u Crnoj Gori diktira hitno pokretanje dijaloga o organizaciji vanrednih parlamentarnih izbora, jer je, kako su rekli, to jedini mogući odgovor, na dugotrajuću političku nestabilnost koja usporava pristupanje Crne Gore EU. 

Zajednički je konstatovano da konsenzus oko evropskog i evroatlantskog puta Crne Gore nema alternativu, i da je zbog toga potrebno graditi mostove među političarima, kako bi se izašlo u susret većinskom očekivanju građana Crne Gore koji budućnost države vide u Evropskoj uniji. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.