Autobuski prevoznici i dalje izdaju jednokratne karte suprotno odlukama Sekreterijata za saobraćaj

Autobuski prevoznici i dalje izdaju jednokratne karte suprotno odlukama Sekreterijata za saobraćaj

Suprotno odlukama Sekretarijata za saobraćaj, gradski prevoznik Alivodić vratio je jednokratne vozne karte koje su važile prije uvođenja sistema elektronske naplate. Iz resornog Sekretarijata poručuju da građani nijesu u obavezi da je plate, a komunalna inspekcija, koja je nadležna za ovaj problem, kaže da su jednokratne karte u skladu sa Zakonom o drumskom saobraćaju.

Putnici gradskog prevoza tvrde da im vozači umjesto elektronske izdaju jednokratnu kartu što je, objašnjava inspektor za drumski saobaćaj Ljubiša Rončević, u skladu sa Zakonom o drumskom saobraćaju i odlukom o linijskom prevozu gradskog i prigradskog saobraćaja. Građani su, dodaje Rončević, u obavezi da je plate.

“Prevoznike obavezuje da izdaju papirnu ili elektronsku kartu. Svaka usluga se naplaćuje, građani su u obavezi da plate, a prevoznici da izdaju. Nismo dobili nijednu priitužbu da prevoznici nijesu izdali vozne karte”, kazao je Rončević.

Iz Sekretarijatu za saobraćaj su u ranijim izjavama medijima kazali da prodaja jednokratnih karata nije dozvoljena.

“Sistem elektronske karte uredno funkcioniše, zbog čega nije dozvoljena prodaja jednokratnih karata koje ovaj sistem ne registruje. Napominjemo, građani koji dobiju takvu kartu, nijesu obavezni da je plate, te ih pozivamo da prijave ove nepravilnosti nadležnim inspekcijskim službama“, saopštili su iz Sekretarijata.

Sankcionisanje prevoznika za izdavanje jednokratne karte nije u nadležnosti komunalne inspekcije, kaže Rončević i zaključuje da su  prevoznici sa resornim Sekretarijatom sklopili ugovor, po oglasima, za povjeravanje linija za obavljanje gradskog i prigradskog saobraćaja, po kojem su se obavezali da će izdavati mjesečne i dnevne elektronske karte, i, po tom ugovoru, objašjava, za bilo koju nesuglasicu iz potpisanog ugovora, nadležan je Sud u Podgorici.

Izvor: Gradski portal

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.