CGO: Usklađivanje zarada na FCJK plod pritiska javnosti, a ne svijesti Vlade o jednakom tretmanu

CGO: Usklađivanje zarada na FCJK plod pritiska javnosti, a ne svijesti Vlade o jednakom tretmanu

Iz Centra za građansko obrazovanje poručili su kako je ovonedjeljna odluka odlazeće Vlade o usklađivanju zarada zaposlenima na Fakultetu za crnogorski jezik i književnost sa onima na Univerzitetu Crne Gore plod pritiska javnosti.

“A ne svijesti Ministarstva prosvjete da svi zapošljeni u visokom obrazovanju, koji se finansiraju iz Budžeta, moraju imati jednak tretman”, poručili su oni.

Javnost je, kako dodaju, ostala uskraćena za informaciju hoće li to uvećanje važiti od dana kada je i na UCG uvećana zarada.

“Tako bi se ispravila šteta prema zapošljenima na FCJK, a to iznos od 32.635 eura, obezbijeđen izmjenama Zakona o budžetu, precizno obuhvata”, naglasili su iz CGO.

Zato su se Ministarstvu prosvjete obratili za pojašnjenje, kako bi procijenili da li je Vlada potpuno kompenzirala štetu prema FCJK ili je, kako dodaju, izabrala da djeluje samo minimalno u pokušaju skidanja sa dnevnog reda ovog pitanja.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.