Muratović: URA da ne manipuliše, nego da rješava krizu koju je po komandi DF-a izazvala

Muratović: URA da ne manipuliše, nego da rješava krizu koju je po komandi DF-a izazvala

Umjesto što pokušava da manipuliše izjavom predsjednice Venecijanske komisije i da je interpretira u skladu sa svojim potrebama, URA bi trebalo da se mane politikantstva i posveti rješavanju ozbiljne krize koju je izazvala, poručio je član Izvršnog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Boris Muratović.

On je ukazao na to da je predsjednica Venecijanske komisije Kler Bazi Malori juče napomenula da se sudije Ustavnog suda biraju kvalifikovanom većinom, kako i najviši pravni akt Ustav propisuje.

„Dakle, ne ucjenom kako to URA i njeni partneri pod komandantskom palicom DF pokušavaju da sprovedu“, dodao je Muratović. 

Prema njegovim riječima, URA je ljetos namjerno opstruirala izbor sudija Ustavnog suda, i ni za jednog od 18 predloženih nije glasala - "samo da bi držala Ustavni sud blokiranim i spriječila održavanje izbora".

„Isto to sada URA radi - pokušava da pobjegne od izbora - ali na drugi način: tako što pokušava da voljom 41 poslanika preglasa 40, iako Ustav predviđa kvalifikovanu većinu od 2/3 odnosno 3/5 u drugom krugu. I tome se protivi ne samo DPS, kako URA to demagoški i manipulativno tvrdi, već i sve druge partije kojima ne komanduje DF, a koje ukupno imaju 40 poslanika, i predstavljaju skoro polovinu birača koji su glasali na posljednjim parlamentarnim izborima“, smatra Muratović.

On je kazao da bi zanimljivo bilo da URA pojasni kako je revidirala svoje stavove u roku od dva mjeseca - pa je sada glasala za kandidate za koje ljetos nije htjela.

„Zbog ovakvog politikanstva, fanatičnog držanja za fotelje, i kriminala u koje su se upetljali pojedini njeni funkcioneru, vlada koju predvodi URA ima podršku od rekordnih - 2,8 odsto“, zaključio je Muratović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.