Monika Vujisić najbolja studentkinja Fakulteta likovnih umjetnosti
Foto: ucg.ac.me

Monika Vujisić najbolja studentkinja Fakulteta likovnih umjetnosti

Studentkinja Fakulteta likovnih umjetnosti Univerziteta Crne Gore (UCG), na studijskom smjeru Slikarstvo, Monika Vujisić (9.98) jedan je od 17 nagrađenih studenata koji su postigli najveći uspjeh tokom studija za studijsku 2022/23. godinu.

"Ova nagrada je veliki vjetar u leđa, na mnogo načina. Kada znam da je moj trud prepoznat, nikakav napor mi se ne čini uzaludnim, a inspiracija koja dolazi nakon ovako lijepih vijesti nije svakodnevna stvar", kazala je ona povodom uručenja nagrade.

Kada je riječ o odricanju tokom prethodnog perioda studija, Monika kaže da nije bilo potrebno previše odricanja.

"Bila je potrebna disciplina, jer ne osjećam da sam morala nečega da se odreknem. Zapravo, ta disciplina, fokus i odgovornost koje sam počela da razvijam su najveći uspjeh, jer su alatke za dalji život", kazala je studentkinja.

Ona za sajt Univerziteta Crne Gore kaže da je svaka aktivnost na Fakultetu likovnih umjetnosti bila korisna, čak i kad je nije primjenjivala u svom radu.

"Ono što je najviše uticalo na mene je znanje koje sam stekla kroz iskustvo slikanja, kritike i razgovori sa profesorima, čak i kad mi treba vremena to zaista da razumijem i prihvatim", dodala je Monika.

Foto: ucg.ac.me

Kada se osvrne na planove za budućnost, studentkinja kaže da je trenutno fokusirana na osnovne studije i kada to završi, onda će razmišljati o budućim koracima. 

Pojam discipline ipak tumači kao nešto što nije samo po sebi dovoljno za stvaralaštvo.

"Zapravo je to samo jedan mali dio. Sada je ispred mene jako dug put do umjetničkog ostvarenja, kojem se radujem. Zato sam sebi dala za cilj da analiziram procese i slučajnosti koje se dešavaju u toku slikanja, kako bih naučila skrivene zakonitosti koje su svojstvene za moj način izražavanja", objašnjava nagrađena studentkinja.

Budućim studentima Fakulteta likovnih umjetnosti poručuje:

"Dešavaće se loši radovi, loši procesi, blokade i zbunjenost, ali bez toga nema napretka. Bitno je nastaviti dalje i stvarati, jer samo tako mogu stvari da se prevaziđu".

 

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.