Borančić: Ovo je Ustavna revolucija koju niko ne može zaustaviti

Borančić: Ovo je Ustavna revolucija koju niko ne može zaustaviti

Portparol Liberalne partije Ammar Borančić održao je večeras govor na protestu IMA NAS.

Prenosimo ga integralno:

Poštovani građani,

Želim da vam prenesem pozdrave iz slovodarskog Bara, Bara koji je sačuvao obraz Crnoj Gori i koji je putokaz I svjetionik u svakom vremenu.

Iz grada prve crnogorske države, Duklje, I čuvene Barske bitke na Tuđemilima u kojoj je dukljanska vojska porazila silnu Vizantiju. Eto takvi bitku mi i danas danas vodimo, bitku za pravdu, za čast i za opstanak.

Mi smo večeras ovđe da odbranimo Ustav Crne Gore, ali i da budemo snažan ustav, ustav i brana preko koje neće proći, koja će zaustaviti bujicu primitivizma, laži, manipulacija i potpunog urušavanja ovoga društva i zdravog razuma. Zato są punim pravom mogu da kažem da je ovo Ustavna revolucija koju niko ne može zaustaviti.

Ima li nas?

Mi hoćemo drugačiju Crnu Goru, i zato smo ovđe da kažemo DOSTA JE BILO, imali ste priliku i uradili ste NIŠTA, njihov rezultat je uruseno zdravstvo, školstvo, poharana ekonomija, uništena preduzeća, milijarde i milijarde dugova u koje tek planiraju da nas uvuku, i kao pečat svega, umislili su da mogu da mijenjaju i Ustav kako je njima volja i da zavode samovolju i hajduciju, e pa neće moći, ne dok je nas.

I zato ovih dana oni cute, glasno cute, jer ne znaju sta ih je snašlo. Ne znaju i ne smiju ni korak dalje kada vide građane koji su ustali i koji ne daju na sebe, svoj razum i svoju zemlju. Zato jos jednom odavde ponavljam, tražimo hitno povlačenje Zakona o predsjedniku Crne Gore, tražimo izbor sudija Ustavnog suda i stabilizaciju institucija ove države i tražimo vanredne parlamentarne izbore, jer vaša volja i vaš glas moraju biti presudni, posljednju riječ imaće građani Crne Gore koji će staviti tačku na ovu farsu koja postaje tragična za našu državu.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.