Stanić: Znaju da nas ima više koji smo za evropsku i građansku- nego za Vučićevu i Putinovu Crnu Goru!

Stanić: Znaju da nas ima više koji smo za evropsku i građansku- nego za Vučićevu i Putinovu Crnu Goru!

Mirko Stanić iz SDP-a održao je govor večeras na protestu IMA NAS:

Prenosimo ga integralno:

Dobro veče pristojna, uljudna, evropska i časna Crna Goro! Dobro veče svima vama kojima basta da na nasilje odgovorite pjesmom a na prijetnje i zastašivanje osmijehom Ljuba Čupića! Znamo i mi i oni, zasto bježe od izbora. Znamo i mi i oni da su se prebrzo iz taksija ulećeli u Mercedese i Audije, obilaske egzotičnih lokacija, na partijsko i zapošljavanje prijatalja braće i kumova. Znamo i mi i oni da rade sve ono protiv čega su se navodno borili. I zato i ne smiju pred lice građana, jer bi svi odreda završili u ružnoj političkoj istoriji.

Pitaju nas što branimo na ulici, pa da i ja priznam da branim ono najvrjednije što sam naslijedio. Crnogorsku kapu i medalju za hrabrost prađeda Mirka i partizansku spomenicu prađeda Radosava!

Znaju i oni i mi što mi branimo i zato bježe od izbora. Znaju da nas ima više koji smo za evropsku i građansku- nego za Vučićevu i Putinovu Crnu Goru!

Ali znaju i da neće biti nimalo relaksirani, kad jednom i na njihova vrata pokuca ruka pravde. Vaša politika mržnje neće biti jača od nase ljubavi. I ne bojte se da ćemo mi napraviti ijedan problem na ovom protestu. Mi smo pristojna, časna i uljudna Crna Gora. Mi ćemo vama o ljubavi prema Crnoj Gori, a vi nama kako ste cijepali i pod noge bacilli Ustav, lomili skupštinski inventar, čupali kablove. I pekli prase pred Skupštinom.

Mi vam na kraju želimo samo jedno, što ja iskreno ono što želim mojoj djeci! Da jednom u životu osjetite emociju koju mi osjećamo dok gledamo naše djevojke i momke kako pjevaju crnogorsku himnu, kako se bore za sjajnog krilaša Crnojevića i Petrovića, crvene i zlatne boje Vojislavljevića i Balšića!

Za modernu Crnu Goru u kojoj znamo i ko smo i čiji smo i kuda idemo! Za sve ostale - ko god neće, nagona mu nema! Zbog toga stesite prašinu sa tih crvenih zastava, podignite krilaša slobode! Raširite i plave i žute boje naše buduće evropske kuće, ali i bratske Ukrajine koja se danas bori i za svoju i za evropsku slobodu!

Nek je vječna Crna Gora - Slava Ukrajini!

Izvor: Antena M

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.