Brzi voz ne staje u Virpazaru, po goste idu u Podgoricu ili Bar
Ilustracija

Brzi voz ne staje u Virpazaru, po goste idu u Podgoricu ili Bar

Na željezničkoj stanici u Virpazaru ne staje brzi voz Beograd – Bar, koji tuda svakodnevno saobraća. Zbog toga ugostitelji u sezoni moraju po goste u Podgoricu ili Bar. Iz Željezničkog prevoza navode da nijesu dobili nikakav zahtjev od mještana, a kada ga dobiju, kažu, biće razmotren.

Malo je mjesta pored kojih voz prolazi a ne zaustavlja se. Takav je slučaj sa Virpazarom i međunarodnim vozom Beograd – Bar.

“Otkad je proradila 70-tih godina voz u Virpazaru ne staje. To je tada bilo normalno nije bilo mnogo putnika pa nije stajao u Virpazar. Ali u međuvremenu je Virpazar postao turističko mjesto i Nacionalni park a voz i dalje ne staje”, kazao je mještanin Virpazara Nenad Petranović Badanja.

Zbog toga ugostitelji moraju po goste u Podgoricu ili Bar. Doduše desi se da voz ponekad i stane.

“Staje isključivo iz saobraćajnih razloga kao što je kvar na vozilu ili ukrštavanje sa vozom istog ranga”, kazala je otpravnica vozova Maša Laotić.

Iako su mještani pokretali inicijative da zaustave brzi voz u Virpazaru, ima i onih koji se pitaju da li je pametno da stane?

“Kakvo je stanje kad se izađe iz Virpazara i dok se dođe u Virpazar nijesam siguran je li dobro da staje uopšte”, kazao je mještanin Virpazara Nenad Petranović Badanja.

Evo i zašto. Krenimo redom.

“Kad čovjek turista izađe iz voza prvo ga susrijeće prizor koji je danas i relativno čist”, dodao je mještanin Virpazara.

A ako krenete sa željezničke stanice pješke do centra čeka vas hod između pruge i magistrale i neobična staza.

“To je stara kaldrma, ove godine su nešto raskopali, svakih izbora obećavaju da će biti kaldrma završena osvijetljena, da će biti šetačka zona. Bolje što ne staje”, dodao je Petranović Badanja.

Uz sve to, ovo mjesto nema apoteku a zdravstvena ambulanta radi samo u prvoj smjeni.

“Što se dešava ako nekog turistu zaboli glava ili izgori na suncu? Ako mu se to prijepodne desi pođe kod doktora u ambulantu i može da mu se pomogne. Ako je poslijepodne, ako ga zaboli glava izmažemo ga rakijom istrljamo, a ako izgori, maslinovim uljem, to su jedini ljekovi”, kazao je Petranović Badanja.

Iz željeznice nikad nijesu dobili zahtjev od mještana da brzi voz stane u Virpazaru. Kada ga dobiju, kažu, biće razmotren. Do tada mještanima ostaje da u stihu govore o Virpazaru.

“Na vratima od mora javašluk do bola”, kazao je Petranović Badanja.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.