Dukaj-Redžepi: Saradnja u procesu reforme javne uprave
Foto: Ministarstvo javne uprave

Dukaj-Redžepi: Saradnja u procesu reforme javne uprave

Ministar javne uprave, Marash Dukaj, sastao se danas sa ambasadorom Republike Sjeverne Makedonije u Crnoj Gori Ramijem Redžepijem.

Dukaj je poželio dobrodošlicu ambasadoru Redžepiju i upoznao ga sa preduzetim aktivnostima i prioritetima u radu Ministarstva javne uprave, koji je orijentisan ka građanima, kao i o vizijama digitalizacije i reforme javne uprave i decentralizaciji lokalnih samouprava.

”Vjerujem da će Vaše imenovanje u Crnoj Gori doprinijeti osnaživanju i obnavljanju odnosa i nastavku  saradnje”, kazao je Dukaj i dodao da su makedonska iskustva u oblasti digitalnih javnih usluga primjer dobre prakse, pa u narednom periodu treba nastaviti sa saradnjom u skladu sa prethodno potpisanim sporazumima.

Ambasador Redžepi se zahvalio na srdačnoj dobrodošlici i pozdravio dosadašnji rad Ministarstva javne uprave u izgradnji moderne i efikasne javne uprave u Crnoj Gori.

On je upoznao ministra sa stanjem javne administracije u Sjevernoj Makedonijii i napomenuo da im je i Crna Gora primjer i istakao mogućnosti za unapređenje i uspostavljanje saradnje.

”Sjeverna Makedonija će nastaviti da pruža podršku Crnoj Gori na svim nivoima, a posebno u oblasti reforme javne uprave i digitalizacije, kroz realizaciju zajedničkih programa i projekata i snažnijem digitalnom razvoju naših zemalja”, kazao je Redžepi.

Na sastanku je ocijenjeno da dvije države baštine tradicionalno dobre i prijateljske odnose, te da postoji prostor za produbljivanje saradnje i razmjene najbolje prakse u cilju unapređenja poslovanja i osnaživanja kapaciteta za sprovođenje refome javne uprave.

Sagovornici su, takođe, istakli značaj podrške i zajedničkih napora na unapređenju regionalne saradnje u oblasti digitalizacije javne uprave u okviru Digitalne agende za Zapadni Balkan i aktivnosti u okviru ReSPA-e.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.