Blokada graničnih prelaza u Herceg Novom ako se zatvori bolnica Meljine
Herceg Novi

SO Herceg Novog poručio

Blokada graničnih prelaza u Herceg Novom ako se zatvori bolnica Meljine

Odbornici Skupštine opštine Herceg Novi i predstavnici izvršne vlasti blokiraće, zajedno sa građanima, granične prelaze na teritoriji te opštine, ukoliko do 31. oktobra ne bude riješeno pitanje Opšte bolnice Meljine i ukoliko se ta zdravstvena ustanova zatvori.

Kako je saopšteno iz Opštine Herceg Novi, to se navodi u zaključcima koje su odbornici jednoglasno usvojili na današnjoj sjednici.

“SO Herceg Novi poziva Vladu i resorna ministarstva da najkasnije do 31. oktobra nađu rješenje kojim bi se omogućilo dalje funkcionisanje Opšte bolnice Meljine u stečaju, kao i da se bolnica hitno uvede u sistem javnog zdravstva”, kaže se u dokumentu.

Hercegnovski lokalni parlament predložio je da javni zdravstveni sistem tu bolnicu uzme u zakup, radi obezbjeđivanja potrebnih bolničkih kapaciteta i poboljšanja kvaliteta zdravstvenih usluga.

Oni su apelovali na Specijalno državno tužilaštvo i Viši sud u Podgorici da hitno razmotre da li i dalje ima razloga za postojanje privremene mjere obezbjeđenja od 9. septembra 2019. godine.

“Egzistiranje te privremene mjere u pravnom poretku onemogućava funkcionisanje Opšte bolnice Meljine i samim tim pružanje zdravstvene zaštite građanima”, rekli su iz Opštine Herceg Novi.

Oni su poručili da će SO Herceg Novi, na vanrednoj sjednici, razmotriti i preduzimanje drugih mjera u cilju očuvanja bolnice Meljine.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.