Đurović čestitala Dan Ujedinjenih nacija: Crna Gora će nastaviti da gradi multietničku demokratiju
Danijela Đurović

Đurović čestitala Dan Ujedinjenih nacija: Crna Gora će nastaviti da gradi multietničku demokratiju

Crna Gora će nastaviti da radi na izgradnji multietničke demokratije, suživota i tolerancije, vrijednostima koje su utkane u same temelje naše države, a koje su kompatibilne sa osnovnim principima Povelje Ujedinjenih nacija, poručila je predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović.

Đurović je to navela u čestitki koju je uputila generalnom sekretaru UN-a Antoniju Guterešu i rezidentnom koordinatoru UN-a u Crnoj Gori Peteru Lundbergu a povodom 24. oktobra, Dana Ujedinjenih nacija.

"Na današnji dan slavimo 77. godišnjicu osnivanja Ujedinjenih nacija, krovne organizacije koja je okupila 193 države u zalaganju za bolji svijet, u kome će vladati mir, tolerancija, solidarnost i razumijevanje. Nakon teškog perioda zdravstvene krize, koja je ostavila razorne posljedice u gotovo svim zemljama, sada smo suočeni sa ratnom i ekonomskom krizom, koje prijete da ugroze stabilnost i sigurnost velikog broja stanovnika naše planete", navodi se u čestitki.

Đurović je u čestitki poručila da je sigurna da ćemo, zahvaljujući naporima Ujedinjenih nacija, uspjeti da iz ove situacije izađemo sa što manje negativnih posljedica, te da ćemo moći da se posvetimo ostvarivanju ključnih ciljeva i vrijednosti koje smo prihvatili samim učlanjenjem u UN.

"To su, svakako, održavanje međunarodnog mira i sigurnosti, promovisanje ljudskih prava, jačanje društvenog i ekonomskog razvoja, zaštita životne sredine, te pružanje humanitarne pomoći u slučajevima gladi, prirodnih katastrofa i oružanih sukoba", navodi se u čestitki.

Ona je poručila da će Crna Gora, sasvim sigurno, nastaviti da radi na izgradnji multietničke demokratije, suživota i tolerancije, vrijednostima koje su utkane u same temelje naše države, a koje su kompatibilne sa osnovnim principima Povelje Ujedinjenih nacija.

"U tom smislu, Ujedinjene nacije će u našoj zemlji uvijek imati kredibilnog partnera koji će težiti ostvarenju zajedničkog cilja da svijet bude mirniji, pravedniji i bezbjedniji za sve ljude koji u njemu žive", zaključila je Đurović u čestitki.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.