Demokrate: Zbog nepravilnosti tokom izbornog dana pozivamo Adžića da podnese neopozivu ostavku
Demokrate Crne Gore

Demokrate: Zbog nepravilnosti tokom izbornog dana pozivamo Adžića da podnese neopozivu ostavku

Iz Demokrata su se oglasili povodom nepravilnosti koje su registrovane tokom današnjeg izbornog dana.

"Registrovanje brojnih nepravilnosti u Podgorici kao i činjenica da u nekim drugih opštinama vlada haotična situacija tokom lokalnih izbora, za sobom bi trebala da povuče određene sankcije ministru unutrašnjih poslova Filipu Adžiću. Pometnja i opšti haos unutar MUP-a pokazatelj je da taj državni organ ne funkcioniše onako kako bi trebao ili funkcioniše u interesu pojedinaca i  određenih struktura", navode oni.

Dodaju: "Narodu Crne Gore ministar Adžić je u profesionalnoj i moralnoj obavezi da objasni kako su birački spiskovi došli u vlasništvo određenih pojedinaca".

"Pogotovo u Podgorici, izborni dan je u lošem duhu i institucionalnom haosu, jer je ogroman broj građana, prethodno bez bilo kakvog obavještenja, upisan na nova biračka mjesta. Dostupni sajtovi kao i brojevi telefona nijesu u funkciji, što znači da je sistem u blokadi. Ovim putem pozivamo ministra Adžića da podnese neopozivu ostavku, jer svoju funkciju ne obavlja u skladu sa zakonima i Ustavom Crne Gore, čime direktno utiče na rezultate izbornog procesa. Smatramo da postoji mogućnost da je cjelokupna opstrukcija namjerna i u interesu političke strukture kao i određenih centara moći kojima i sam ministar pripada", navode oni.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.