Šćekić: Ljekovi u bolnicama i apotekama sledeće sedmice
Dragoslav Šćekić

"Bilo je zastoja, stvari se vraćaju u normalu"

Šćekić: Ljekovi u bolnicama i apotekama sledeće sedmice

Ministar zdravlja Dragoslav Šćekić saopštio je da je danas završen tender za nabavku ljekova, te najavio da bi već sljedeće sedmice u punom kapacitetu trebalo da budu snabdjevene bolnice, apoteke i sve zdravstvene ustanove.

On je u emisiji Dobro jutro Crna Goro na TVCG kazao kako se nada da se više nikad neće dozvoliti da neodgovornim ponašanjem iz prethodnog perioda ne bude dovoljno sredstava za zdravstveni sistem.

"Već se stvari polako vraćaju u normalu. Imamo problem koji nije vezan za rebalans, za nedostajuća sredstva, već je vezan za generalna kretanja na evropskom i svjetskom nivou. Kriza je stvorila mnogo problema", pojašnjava ministar.

Kaže i kako u Vladi Crne Gore dominira veliko raspoloženje da se problemi u zdravstvu urgentno rješavaju i da zdravstveni sistem bude prioritetan segment našeg društva.

Saopštio je i da se ne treba čuditi što smo došli u situaciju u kojoj se nalazi javni zdravstveni sistem u zemlji.

"Moramo shvatiti da nešto što se godinama i decenijama urušavalo ne možemo za tri mjeseca vratiti u normalu, ali je dosta stvari koje se svakodnevno rješavaju", rekao je Šćekić.

Kazao je da su davali sve od sebe da se obezbijede ljekovi, posebno za najteže bolesnike: "Bilo je u jednom momentu zastoja, ali nije bilo dramatičnih zastoja".

Šćekić tvrdi i da rebalansom budžeta za 2022. nijesu zaustavljeni najavljeni projekti.

"Pokušava se spinovati da su zaustavljeni kroz rebalan jer su određena sredstva prenesena na neke druge pozicije. I treba da budu. Ne smijemo da budemo sebični. Ako znamo da se narednih dva mjeseca ne mogu izvoditi radovi, jer nijesu raspisani tenderi, zašto bi zadržavali ta sredstva", rekao je Šćekić.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.