Đukanović: Moguć samo jedan scenario...

Đukanović: Moguć samo jedan scenario...

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović govorio je u intervjuu za Glas Amerike o političkoj krizi, opcijama za izlazak iz nje, procesu integracija u EU, kao i nedavnim privođenjima, zabranama ulaska i uskraćivanju boravka stranim državljanima u Crnoj Gori.

Na Tviteru Glasa Amerike objavljen je isječak iz intervjua. 

"Ono što je definitivno na raspolaganju ne samo predsjedniku nego i grupi od najmanje 25 poslanika je da obnavlja inicijativu prema parlamentu za skraćenje mandata.

Nastavićemo sa raznim inicijativama, uvijek strogo vodeći računa o poštovanju Ustava, a rekao bih da je moguć samo jedan scenario - održavanje prijevremenih parlamentarnih izbora. 

Ideje koje se predlažu od strane aktuelne parlamentarne većine, a to je da se vratimo ponovnom razmatranju kandidature predloženog mandatara, te ideje su definitivno neustavne. Tako da nadam se da ovo nije finalan stav aktuelnog parlamenta. Postoji mogućnost da se ova inicijativa koju sam ja testirao juče u parlamentu obnavlja", kazao je Đukanović. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.