Božović položio vijenac žrtvama logora u Jasenovcu
Foto: Opština Budva

Božović položio vijenac žrtvama logora u Jasenovcu

Predsjednik Opštine Budva Milo Božović prisustvovao je današnjoj liturgiji u Manastiru Svetog Jovana Krstitelja povodom centralne proslave praznika Svetih novomučenika Jasenovačkih.

 Liturgiju je služio patrijarh Porfirije

Osim Božovića liturgiji su prisustvovali ministar pravde Mirko Kovač, ministar finansija Aleksandar Damjanović, menadžer Opštine Budva Nikola Jovanović, bivši predsjednik Opštine Budva Marko Carević kao i bivši predsjednik Skupštine Opštine Budva Đorđije Vujović.

Božović je nakon liturgije položio vijenac ispod “kamenog cvijeta“ žrtvama logora u Jasenovcu. 

“Ovo je najveće stratište i mučilište srpskog naroda i za svakog Srbina je sveto mjesto, a velika je privilegija i velika čast učestvovati u molitvi sa patrijarhom i vladikama posvećenoj jasenovačkim mučenicima. Ovo je mjesto koje mora da se posjećuje, na koje moramo da se odazivamo kada dobijemo poziv, da bi to sjećanje onako jednostavno unaprijed zaustavilo moguću, neku sličnu, situaciju na Balkanu“, istakao je Božović nakon polaganja vijenca.

Nakon liturgije i polaganja vijenca predsjednik Opštine Budva Milo Božović se sastao sa patrijarhom Porfirijem.  

“Sastanku je prisustvovao srpski član predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik kao i ministar finansija Aleksandar Damjanović“, zaključuje se u saopštenju Službe protokola Opštine Budva

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.