Vojinović: Školski čas će trajati 45 minuta
Miomir Vojinović

Vojinović: Školski čas će trajati 45 minuta

U Crnoj Gori školski čas u novoj školskoj godini trajaće 45 minuta, kazao je ministar prosvjete Miomir Vojinović.

On je gostujući u Bojama jutra na Televiziji Vijesti rekao da je zdravlje učenika na prvom mjestu i da će slušati glas zdravstvenih vlasti.

"Što se tiče Ministarstva prosvjete, sve je spremno da školska godina počne 5. septembra", rekao je Vojinović.

On je kazao i da su škole nakon iskustva sa pandemijom spremne i za onlajn nastavu.

"Što se tiče nošenje zaštitnih maski gledaćemo da ispoštujemo preporuke, ali vjerujemo da one neće biti naredbodavnog tipa", rekao je Vojinović.

On je naveo je i da je problem sa organizovanjem nastave za učenike Osnovne škole "Vladimir Nazor", "problem koji je sačekao sve".

"Konačno je počeo proces kada je u pitanju pribavljanje dokumentacije potrebne kako bi škola počela sa gradnjom. Nova osnovna škola u Tološima će biti spremna za nastavu", kazao je Vojinović.

On je dodao da će učenici OŠ "Vladimir Nazor" nastavu pohađati u OŠ "Marko Miljanov", nekadašnjoj gimnaziji Luča, s stariji razredi u Tološima.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.