Bogdanović: SNP je ključan faktor u prevarnom načinu dobijanja nezavisnosti Opštine Zete
Boris Bogdanović, Foto: Demokratska Crna Gora

Bogdanović: SNP je ključan faktor u prevarnom načinu dobijanja nezavisnosti Opštine Zete

Predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović je kršenjem člana 85 stav 5 Poslovnika Skupštine Crne Gore sazvala danas u ranim jutarnjim časovima za sjutra, sjednicu Skupštine Crne Gore sa prevarnim motivom, u roku kraćem od 7 dana, bez saglasnosti Kolegijuma predsjednika Skupštine, kazao je danas Boris Bogdanović predsjednik Kluba poslanika Demokratske Crne Gore.

"Naime, na zahtjev DPS-URA da se sazove sjednica Skupštine Crne Gore sa tačkom dnevnog reda Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaradama u javnom sektoru, gospođa Đurović saziva sjednicu iako unaprijed zna da ovo nije pravi razlog sazivanja sjednice, već namjera predlagača da dopunom dnevnog reda uvede Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o teritorijalnoj organizaciji kojim se Zeta odvaja od Podgorice i uzimaju djelovi teritorije Zete, samo zato što DPS-URA-SNP žele da protivnicima DPS-a smanje prednost nad DPS tako što će glasove iz Zete izuzeti iz ukopnog broja glasova na lokalnim izborima u Podgorici", kategoričan je Bogdanović.

Dodaje da je obzirom da se samo formalno radi o zaradama u javnom sektoru, predložio da Đurović sazove sjednicu sa rokom kraćim od 24h kako bi zaštitila Podgoricu i Zetu od planirane prevare predlagača.

Međutim, Đurovićka je naglašava odbila ovaj predlog čime je priznala da motiv za sazivanjem sjednice nijesu zarade u javnom sektoru već planirana prevara u kojoj ona, Dragan Ivanović i SNP aktivno učestvuju.

"Dragan Ivanović, kako bi zaštitio sebe povukao je potpis sa ovog prevarnog Predloga zakona, a onda dogovorio sa gospođom Đurović da kroz ovlašćenja predsjednice Skupštine odradi posao za DPS kako bi pomogla DPS-u da ovakvim manipulativnim metodama pokuša ostvariti prednost u Glavnom gradu nad oponentima DPS-a. Zeta treba i mora biti samostalna opština, ali ne na ovako prevaran način kako su to zamisli gospoda iz DPS-SNP-URA. Odgovorno tvrdim da je SNP ovdje ključni nosilac ove unaprijed isplanirane manipulacije", zaključio je Bogdanović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.