Medvedev upozorava Moldaviju: Snosićete posljedice ako uvedete sankcije Rusiji
Dimitrij Medvedev

Medvedev upozorava Moldaviju: Snosićete posljedice ako uvedete sankcije Rusiji

Proces ulaska Moldavije u Evropsku uniju će trajati decenijama, kaže zamjenik predsjednika Savjeta bezbjednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

Dodao je da bi toj zemlji bio olakšan pristup EU stvaranjem "nove velike Rumunije“, koja bi "progutala“ Moldaviju jer, prema njegovim riječima, rumunski političari već dugo "obigravaju“ oko Moldavije, prenosi Komersant.

Medvedev tvrdi da zvaničnici Rumunije otvoreno tragaju za različitim mogućnostima "legalnog preuzimanja“ Moldavije. Nije dao primjere za te tvrdnje, ali kaže da je polovina moldavske populacije protiv takvog pripajanja.

Optužio je predsjednicu Moldavije Maju Sandu da je "spremna da se odrekne državnosti u jednom potezu“ jer, kako tvrdi bivši ruski predsjednik i premijer, ona ima i rumunsko državljanstvo i obećana joj je visoka pozicija u "novoj velikoj Rumuniji“.

"U pokušaju da zadovolje svoje nove gospodare, spremni su da se pridruže evropskim sankcijama protiv Rusije. Pa, neka pokušaju. U tom slučaju mogu biti sigurni da od nas ne da neće dobiti energente po visokoj cijeni, nego ih neće dobiti uopšte“, zaključio je Medvedev.

Podsjetimo, na samitu EU 23. juna je odlučeno da se Ukrajini i Moldaviji dodijeli status kandidata.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.