Knežević: Ponosan sam na akciju prilikom ustoličenja mitropolita Joanikija, snimak montiran
Petar Knežević, Foto: Večernje novosti

Knežević: Ponosan sam na akciju prilikom ustoličenja mitropolita Joanikija, snimak montiran

Pomoćnik komandanta Protivterorističke jedinice (PTJ) Petar Knežević saslušan je danas u Specijalnom policijskom odjeljenju (SPO), kazao je njegov advokat Dražen Medojević za Portal Dan.

Medojević je saopštio i da je Knežević tokom saslušanja tvrdio da je riječ o snimku koji je montiran.

"Snimak nije autentičan i objavljen je u cilju njegove diskreditacije i kompromitacije zbog činjenice da je visoki policijski službenik koji je učestvovao u policijskoj operaciji tokom ustoličenja mitropolita Joanikija na Cetinju 5. septembra. Knežević je takođe kazao da je ponosan na akciju na Cetinju", poručio je Medojević.

Podsjetimo, na društvenim mrežama objavljen je snimak na kom Knežević navodno govori o događajima 4. septembra, a navodno je pomenuo i kriminalne grupe. Pojedini mediji su objavili tu informaciju, da bi se nakon toga oglasio novi ministar unutrašnjih poslova Filip Adzić.

Adzić je tada kazao da će Knežević snositi zakonske posljedice, ukoliko se utvrdi da je sporni snimak autentičan.

Iz MUP-a je takođe saopšteno da se preduzimaju mjere i radnje u cilju utvrđivanja činjenica i okolnosti i eventualne odgovornosti policijskog službenika povodom sadržaja objavljenog audio snimka.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.