Petar Knežević i dalje komanduje jednom jedinicom u PTJ
Petar Knežević

Odbio da se podvrgne poligrafskom testiranju

Petar Knežević i dalje komanduje jednom jedinicom u PTJ

Pomoćnik komandanta Protivterorističke jedinice i jedan od komandanata policijskog nasilja nad građankama i građanima na Cetinju 5. septembra prošle godine, koje je navodno nazvao “bagrom“, Petar Knežević još je na toj funkciji, jer u Upravi policije čekaju odluku Unutrašnje kontrole MUP-a ili Specijalnog tužilaštva u slučaju snimaka koji su se pojavili i koji ukazuju na njegovu moguću povezanost sa kriminalnim grupama u našoj zemlji, piše Pobjeda.

Izvori Pobjede iz Uprave policije objašnjavaju da će odluka o Kneževićevom statusu biti donešena kada se „izjasni jedan od dva organa pred kojima je pokrenut postupak“.

Petar Knežević odbio je, prilikom saslušanja pred Unutrašnjom kontrolom, da se podvrgne poligrafskom testiranju.

Kako objašnjavaju izvori Pobjede, ova metoda testiranja je dobrovoljna, osim u slučajevima „policijskih službenika koji rade u predmetima iz oblasti organizovanog kriminala“, tako da Knežević nije bio u obavezi da prihvati poligraf.

“Koliko je njegov postupak u skladu sa etikom, drugo je pitanje”, dodaje izvor Pobjede.

Pobjedi je ranije saopšteno iz Uprave policije da će se u zavisnosti od ishoda istražnih radnji „sprovesti dalji i odgovarajući postupci propisani Zakonom u odnosu na odgovornost policijskog službenika“, a što, kako su  rekli, „uključuje i posljedice u odnosu na rasporedno rješenje“.

Nepoznati pošiljalac 30. aprila dostavio je elektronskom poštom, građanskim aktivistima Svetlani Pajović-Musić i Aleksandru Saši Zekoviću tri audio zapisa od kojih jedan svjedoči o saradnji policije sa kriminalcima, odnosno ukazuje na činjenicu da je Knežević komandovao kriminalnim grupama iz više crnogorskih gradova. Na jednom snimku Knežević građanke i građane okupljene na Cetinju nazvao je bagrom.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.