Vozači da svoju vožnju prilagode uslovima i stanju na putu
Moj Bar

Vozači da svoju vožnju prilagode uslovima i stanju na putu

"Apelujemo na vozače da svoju vožnju prilagode uslovima i stanju na putu i da savjesnom i pažljivom vožnjom doprinesu kako svojoj, tako i bezbjednosti ostalih učesnika u saobraćaju", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Kako navode u teškoj saobraćajnoj nezgodi, koja se danas dogodila na magistralnom putnom pravcu Podgorica – Cetinje, u mjestu Jankovića krš, u kojoj su učestvala dva putnička motorna vozila, nažalost, smrtno su stradale tri osobe dok je jedna osoba zadobila teške tjelesne povrede. 

"I pored pojačanog prisustva saobraćajne policije na putnim pravcima, preventivnih aktivnosti,  pojačanih kontrola učesnika u saobraćaju, na putevima u Crnoj Gori je od početka godine, evidentiran povećan broj saobraćajnih nezgoda sa smrtnim posljedicama i teškim tjelesnim povredama", ističu. 

Na crnogorskim putevima u saobraćajnim nezgodama od početka godine smrtno je stradalo 19 osoba, a ono što posebno zabrinjava je da su najčešći prekršaji koje uočavaju policijski službenici, a zbog kojih su sankcionisani vozači i dalje: neprilagođena brzina, preticanje kolone vozila ili vozila na „punoj liniji", upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola, ističe se u saopštenju. 

"Saobraćajna policija će nastaviti sa preventivnim i represivnim aktivnostima u cilju smanjenja broja saobraćajnih nezgoda sa najtežim posljedicama, ali još jednom apelujemo na vozače da svoju vožnju prilagode uslovima i stanju na putu i da savjesnom i pažljivom vožnjom doprinesu kako svojoj, tako i bezbjednosti ostalih učesnika u saobraćaju", zaključuju iz Uprave policije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.