Formirali predmet povodom kontakta Pozdnjakova sa Kneževićem

Odgovorili iz VDT-a građanskom aktivisti Aleksandru Zekoviću

Formirali predmet povodom kontakta Pozdnjakova sa Kneževićem

Osnovno državno tužilaštvo formiralo je predmet povodom kontakta ruskog ekstremiste Vladislava Pozdnjakova sa predsjednikom skupštinskog Odbora za bezbjednost i odbranu Milanom Kneževićem.

Zeković je, kako je Pobjeda objavila sinoć, pitao juče (3. aprila) Osnovno i Više državno tužilaštvo u Podgorici da li su kontaktirali Kneževića, koji je javno objavio da je ostvario kontakt sa Pozdnjakovim, ruskim ekstremistom i liderom zabranjene organizacije "Muška država".

- Povodom navedenog u Vašem imejlu od 3. aprila 2022. godine obavještavamo Vas da je predmet formiran u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici - navedeno je u odgovoru građanskom ativisti Aleksandru Zekoviću iz Višeg državnog tužilaštva u Podgorici.

Zekovića je interesovalo i da li su nadležni organi kontaktirali Kneževića kako bi "možda pojasnio na koji je način stupio u kontakt sa navedenom osobom i da li može pomoći komunikaciju državnih organa sa njim ili im ustupiti kontakte Vladislava Pozdnjakova".

Podsjetimo, portal Pobjeda je juče objavio da je Knežević saopštio da mu je putem mejla stigla video poruka od ruskog ekstremiste i naciste Vladislava Pozdnjakova u kojoj tvrdi da nema nikakve veze sa dojavama o podmetnutim bombama na više lokacija u Crnoj Gori.

Zeković je 15. marta, dan pošto je Jutarnji objavio tekst da je Pozdnjakov u Crnoj Gori, podnio prijavu policiji i tužilaštvu da istraže njegovo djelovanje, dopunu prijave im je dostavio 18. marta, a iz Tužilaštva mu 21. marta odgovorili da nema elemenata za gonjenje Pozdnjakova, te da je Crnu Goru napuštio 4. februara.

Pobjeda je 30. marta objavila priču da je Pozdnjakov 27. marta poslao mejl kabinetu direktora ANB Dejana Vukšića da je minirao TQ Plaza i da će je raznijeti ako CG televizije ne budu pozitivno izvještavale o agresiji Rusije na Ukrajinu...

Istog dana, uveče, Pozdnjakov je uputio prijeteće poruke Zekoviću optužujući ga da je on odgovoran za mejl upućen Vukšiću i tvrdeći da on ne stoji iza tog mejla, nakon čega su organizovani protesti podrške Zekoviću ispred Ministarstva unutrašnjih poslova.

U petak ujutro je na mejl adrese više institucija stigao prijeteći mejl grupe "Muška država", da će "dići sve škole u vazduh" ako se ne ispune njihovi zahtjevi: Promjena vlasti u Crnoj Gori i promjena rukovodstva Agencije za nacionalnu bezbjednost. Tog dana je nekoliko škola u Crnoj Gori i evakuisano.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.