Misija OEBS-a u CG nastavlja da podržava projekat Evropske omladinske kartice
OSCE

Cilj misije jačanje angažmana mladih u razvoju politike, održivom miru i stvaranju prosperitetne budućnosti

Misija OEBS-a u CG nastavlja da podržava projekat Evropske omladinske kartice

Od samog početka programa Evropske omladinske kartice (EYCA), Misija OEBS-a u Crnoj Gori snažno podržava razvoj ove inicijative, zaključak je sastanka između zamjenice šefice Misije Siv-Katrine Leirtroe i direktora Centra za edukaciju mladih i programskog direktora EYCA Jugoslava Radovića, održanog danas u Podgorici.

Sastanku, na kojem je bilo riječi o dosadašnjoj i budućoj saradnji sa EYCA-om, prisustvovali su i direktor Odjeljenja za međunarodnu saradnju i potpredsjednik EYCA-e Josep Moline i generalna direktorka Omladinske agencije u Vladi Katalonije Nuria Ramon Perez.

Leirtroe je kazala da fokus OEBS-a na mlade i njihovo učešće u demokratskim procesima odražava obaveze koje je preuzelo 57 država učesnica OEBS-a, kao i sadašnjeg i prethodnih predsjedavanja.

„Rad Misije ima za cilj jačanje angažmana mladih u razvoju politike, održivom miru i stvaranju prosperitetne budućnosti. Misija pruža kontinuiranu podršku EYCA-i od njenog osnivanja i zadovoljni smo što je OEBS doprinio boljem pozicioniranju i snažnijem razvoju EYCA-e u Crnoj Gori“, kazala je Leirtroe.

Ona je dodala da je u posljednje četiri godine EYCA u Crnoj Gori podijelila više od 20.000 kartica, pružajući mladima nebrojene mogućnosti za popuste na putovanja, smještaj, kulturne događaje, obrazovanje, proizvode i druge usluge u preko 30 zemalja.

Nakon predstavljanja rada i rezultata u okviru EYCA programa, Radović je kazao da su ponosni na partnerstvo sa Misijom OEBS-a.

„Današnji sastanak i posjetu kolega iz Barselone vidimo kao još jedan dokaz kvalitetnog rada našeg projektnog tima. Radujemo se budućim zajedničkim aktivnostima u okviru EYCA programa“, rekao je Radović.

Kao priznanje za dugogodišnju i uspješnu saradnju, nacionalna savjetnica u Misijinom Programu za demokratizaciju Ivana Vujović dobila je zahvalnicu za kontinuirani doprinos i podršku implementaciji EYCA projekta u Crnoj Gori.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.