Iggy Pop otkazao festivalski nastup u Rusiji
FOTO: AGENCIJE

Iggy Pop otkazao festivalski nastup u Rusiji

Naše misli su s Ukrajincima i svim hrabrim ljudima koji se protive nasilju i žele mir, napisao je američki roker na svojoj Facebook stranici

Legendarni muzičar Iggy Pop otkazao je festivalski nastup zakazan za jul u Moskvi, pridruživši se rastućem broju pop i rock izvođača koji odustaju od najavljenih koncerata u Rusiji u znak protesta zbog njene invazije na Ukrajinu, piše "People".

"Nastup na festivalu Park Live u Moskvi planiran 10. jula je otkazan. U svjetlu aktualnih događaja to je bilo neophodno. Naše misli su s Ukrajincima i svim hrabrim ljudima koji se protive nasilju i žele mir." napisao je američki roker na svojoj Facebook stranici.

Popularni pankeri Green Day trebali su svirati 29. maja na stadionu Spartak u Moskvi kapaciteta više od 45.000 posjetitelja, ali su koncert otkazali "teška srca", takođe zbog ratnih događaja u Ukrajini.

"Svjesni smo da ovo nije trenutak za stadionske rock koncerte, riječ je o puno većem od toga. Također, znamo da je rock and roll vječan i uvjereni smo da će biti i vremena i mjesta da se vratimo tamo u budućnosti." napisao je punk rock bend na Instagramu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.