Konj otvorio Chanel reviju (Video)
Foto: Profimedia

Konj otvorio Chanel reviju (Video)

Chanel je odlučio da šokira modni svijet na Couture reviji za proljeće/ljeto 2022. godine u Parizu. Reviju je otvorila unuka Grejs Keli, Šarlot Kaziragi, koja je na konju jahala modnom pistom. Ipak, reakcije na ovakvo otvaranje revije bile su podijeljene.

Konj je otvorio Chanel reviju i svijet ne prestaje da priča o tome.

Šarlot Kaziragi, koja ga je jahala, zauzimala je posebno mjesto u srcu Karla Lagerfelda. Ona je nosila Chanel jaknu od crnog tvida i šljokica, najavljujući kolekciju zasnovanu na „neočekivanim dijalozima između materijala, prostora i prilika“.

„Ideja za dekoraciju revije potekla je iz dugogodišnje želje da radim sa Ksavijerom Vejlanom. Njegove reference na konstruktivizam me podsjećaju na one kod Karla Lagerfelda“, rekla je dizajnerka Virdžini Vijar, misleći na umjetnika najpoznatijeg po svom grafičkom vajarskom radu.

Revija je zamišljena kao konjička staza unutar zgrade Grand Palais Ephemere, koja će takođe služiti kao mjesto održavanja Olimpijskih igara u Parizu 2024.

Scenografiju revije je Vijar opisala kao mjesto na kome se osjeća slobodno, a to se moglo vidjeti u kolekciji. Bilo je lakoće i samopouzdanja u načinu na koji je uparila teksture u autftima, stvarajući dinamičnu garderobu, piše britanski Vogue.

Ipak, mnogi nisu blagonaklono gledali na korišćenje životinje u ove svrhe.

„Nepotrebno i blamantno“.

„Zar ovo zovu umjetnošću?“

„Zar nisu mogli da poštede životinje ovoga?“

„Neukusno, uštogljeno i dosadno“, nizali su se komentari na Instagramu.

 

Pogledajte i sve autfite sa revije:

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.