Pribilović: Rukovodstvo CEDIS-a da odgovori na konkretna pitanja, a ne da manipuliše cijenom struje
Suzana Pribilović

Pribilović: Rukovodstvo CEDIS-a da odgovori na konkretna pitanja, a ne da manipuliše cijenom struje

Neuspjeli alibi je svaki pokušaj uhljebljenih funkcionera CEDIS-a kojim žele zamaskirati realno stanje u ovom preduzeću, ocijenila je Suzana Pribilović, poslanica DPS-a u Skupštini Crne Gore.

Ona je ukazala da će im ukazati na činjenice.

"Za razliku od vas koji manipulišete i porastom cijena struje na globalnom nivou pokušavate opravdati to što ste uspješnu firmu napravili gubitašem, ja ću vam samo ukazati na konkretne činjenice.

- Da li je značajan uzrok lošeg poslovanja CEDIS-a podatak da ste samo za zarade zaposlenima uvećali troškove za oko 300 hiljada eura mjesečno?

- Da li možete da demantujete da ste kompletan Upravni odbor popunili partijskim kadrom, čemu svjedoči nepotizam kao u slučaju sestre jedne od poslanica DF-a?

- Da je za Izvršnog direktora postavljen predsjednik podgoričkog Opštinskog odbora Demokrata Vladimir Čađenović, zbog svoje partijske knjižice jer iz njegovog CV-ija se vidi da prije toga nikakvog dodira sa tim sektorom nije imao?

- Da li je na čelo Sektora za pravne poslove postavljena sestra jednog od poslanika Demokrata u Skupštini, a na čelo Sektora za komercijalne poslove instaliran kum njegovog kolege?

- Da li je na čelo Sektora za ljudske resurse postavljena supruga dugogodišnjeg advokata DF-a?

- Da li je ovo kako vi to navodite “dodatno kadrovski ojačan kapacitet preduzeća”?

- Da li možete da kažete da nije istinit podatak da ste samo za dva posljednja mjeseca agenciji za privremena zapošljavanja isplatili oko 300.000 eura, tačnije za oktobar 130.000, a za novembar 170.000 eura ?

- Da li je istina da ste na taj način broj zaposlenih uvećali za čak 18% u odnosu na isti period prošle godina?

- Da li je istina da su vam troškovi zarada i naknada u odnosu na 2019. godinu porasli za oko 700.000 eura?", pitala je Pribilović.

Ona ističe da se nakon svih pitanja, sam od sebe se nameće i odgovor.

"Od uspješne kompanije, koja je bila faktor stabilnosti crnogorske ekonomije, a sve zbog neznavenog pristupa rukovodstva i megalomanskih prohtjeva partijskih kadrova, došli smo do toga da CEDIS bude još jedno opterećenje za i onako loše ekonomsko stanje u državi i do upitne dalje budućnosti energetskog sektora", poručila je Pribilović.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.