Nezapamćena oluja u Istanbulu: Četiri osobe poginule, 19 povrijeđeno
Nevrijeme u Istanbulu odnijelo četiri žrtve

Nezapamćena oluja u Istanbulu: Četiri osobe poginule, 19 povrijeđeno

Najmanje su četiri osobe poginule a devetnaest je povrijeđeno u ponedjeljak u Istanbulu u olujnom nevremenu, objavile su vlasti.

"Četiri osobe, među kojima je strani državljanin, izgubile su život a devetnaest naših sugrađana je povrijeđeno, među njima tri teško", saopštile su istanbulske vlasti, pozivajući se na podatke agencije za upravljanje prirodnim nepogodama.

Na videosnimci koju je objavila turska agencija DHA vide se tijela dvojice muškaraca i dječja kolica na tlu, pod ostatcima krovne konstrukcije koju kao da je raznijela eksplozija, u četvrti Esenyurtu na zapadu Istanbula.

Žena je poginula u drugoj četvrti na zapadu grada kada joj je na glavu pala greda s krova zgrade, navodi DHA.

Gradonačelnik Istanbula Ekrem Imamoglu izrazio je saučešće porodici žrtava, pozivajući stanovnike na oprez zbog opasnosti od sličnih nesreća ili "pada drveća i električnih stubova" zbog snažnog vjetra koji je duvao brzinom od 130 km/h.

Vjetar je odnio desetine krovova i srušio gotovo 200 stabala, a pomorski promet u Bosvoru je prekinut, rekao je gradonačelnik.

Pet aviona koji su trebali sletjeti u Istanbulu preusmjereni su u Ankaru i u Izmir, objavila je televizija NTV.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.