Banović: Radulović od organa Srbije da zatraži zvanično objašnjenje slučaja tretmana Vuksanović Stanković
Borislav Banović

Banović: Radulović od organa Srbije da zatraži zvanično objašnjenje slučaja tretmana Vuksanović Stanković

Zamjenik predsjednika Socijaldemokratske partije Crne Gore Borislav Banović zatražio je od ministra vanjskih poslova Đorđa Radulovića da od organa države Srbije traži zvanično objašnjenje slučaja tretmana poslanice SDP Draginje Vuksanović Stanković na beogradskom aerodromu, prilikom ulaska i izlaska iz Srbije.

„Obraćamo Vam se zahtjevom da kao ministar vanjskih poslova zatražite od organa države Srbije zvanično objašnjenje slučaja tretmana poslanice SDP Draginje Vuksanović Stanković na beogradskom aerodromu, prilikom ulaska i izlaska iz Srbije“ naveo je Banović u pismu.

„Maltretiranje, ponižavanje pa i uvrede na nacionalnoj osnovi upućene poslanici SDP-a zaprepastile su kako domaću tako i regionalnu javnost, pa je osnovna obaveza organa naše države da se ovim slučajem najozbiljnije pozabavi koristeći se uobičajenim sredstvima diplomatske i druge komunikacije između dvije države“ rekao je Banović u pismu.

Banović dodaje da je potpuno jasno da slučaj Vuksanović Stanković nije nikakav izolovani incident, "već brižljivo pripremljen scenario maltretiranja motivisan isključivo političkim razlozima".

"Takođe, jasno nam je da to nije samo odnos prema poslanici Vuksanović Stanković ili prema SDP-u, već prema svima onima koji drugačije političke misle od režima u Beogradu. Višemjesečna haranga protiv evropske i građanske politike u Crnoj Gori, kao i brutalno miješanje radikalsko-SPS režima u Beogradu u unutrašnja crnogorska pitanja, očigledan su dokaz za ove tvrdnje. Sigurni smo takođe da bi, recimo, svaki od 55 poslanika u crnogorskom Parlamentu, koji je glasao za Rezoluciju o Srebrenici i time iskazao etički i civilizacijski čin, prošao isto ili slično maltetiranje od strane pripadnika organa države Srbije“ naveo je Banović.

Navodi da je zato stvar elementarnog dostojanstva države da se slučaj istraži do kraja, kako se ništa slično ne bi ponovilo.

"Ili da, s druge strane, dobijemo zvanično izjašnjenje srpskih vlasti da su neki građani Crne Gore nepoželjne osobe, kako je to uostalom najavio i ministar unutrašnjih poslova te zemlje Aleksandar Vulin. Imajući sve navedeno u vidu, pozivamo Vas da iskoristite sva sredstva koja su Vam na raspolaganju, uključujući upućivanje najoštrijeg diplomatskog protesta zbog ovoga događaja, a sve u cilju zaštite digniteta i integriteta države Crne Gore i svih njenih građana“ zaključio je Banović u pismu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.